Direcció General de Comunicació

El Govern accepta els terrenys per construir el nou Centre FPCAT de l'Automoció a Martorell

query_builder   8 setembre 2009 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern accepta els terrenys per construir el nou Centre FPCAT de l'Automoció a Martorell

  • Al nou centre s’hi formaran anualment 1.300 persones en activitats relacionades amb el sector de l’automòbil
     
  • La construcció d’aquest centre, cedit per l’Ajuntament de Martorell, forma part del Pla FPCAT, que dotarà Catalunya d’un sistema de formació professional integrada en 15 centres d’excel·lència especialitzats en diverses activitats productives
  • Enguany 570 persones rebran formació especialitzada de l’automoció al centre d’innovació i formació ocupacional de Sant Feliu de Llobregat i a diferents centres d’ensenyament secundari
 
El Govern ha acceptat la cessió per part de l’Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) dels terrenys per construir el nou Centre de FPCAT Automoció, com ja va apuntar en un acte celebrat el passat mes d’abril a la localitat. Es tracta del primer centre d’excel·lència en formació professional integrada especialitzat en el sector de l’automòbil que hi ha a Catalunya. Els terrenys cedits per l’ajuntament tenen una superfície de 12.008 metres quadrats i estan situats a prop de la planta automobilística de l’empresa Seat i de nombroses fàbriques de la indústria de components de l’automoció.
 
El centre de Martorell impartirà formació centrada en l’automoció, i a les seves aules compartiran espai alumnes que estiguin seguint la seva formació professional inicial, treballadors en actiu que busquin millorar els seus coneixements –formació contínua- i persones en atur que busquin millorar la seva ocupabilitat o augmentar el seu grau d’especialització en el sector del motor -formació ocupacional. L’oferta formativa del centre FPCAT de Martorell s’ajustarà a les necessitats del sector, ara que viu un moment de grans canvis tècnics i productius, adreçats particularment a la millora de l’eficiència energètica i a la reducció d’emissions.
 
Cal destacar que la formació dels treballadors del sector és un element essencial per completar amb èxit aquesta transformació tecnològica. Ho demostra el fet que el 35% de la demanda d’ocupació en l’automoció es concentra en personal qualificat, i que de vegades aquesta demanda no es pot cobrir per manca de persones amb un grau suficient de preparació. El propòsit d’aquest centre d’excel·lència en l’automoció, doncs, serà omplir aquest buit i garantir que no es perden oportunitats d’ocupació per falta de preparació. El centre de Martorell, a més, oferirà formació continuada a la mida de les empreses del sector.
 
Entre les especialitats que s’ensenyaran al centre FPCAT de Martorell figuren especialitats com electromecànica de vehicles, carrosseria, mecanitzat, desenvolupament de projectes mecànics o manteniment d’equips industrials. També s’impartirà formació en electricitat, hidràulica, pneumàtica, soldadura o disseny per ordinador. Al centre també s’oferirà formació en matèries no tan específicament relacionades amb l’automoció, però de gran importància per a la bona evolució d’aquest sector industrial a Catalunya, com són la qualitat, la logística, la prevenció de riscos laborals i mediambientals o les llengües estrangeres. La ubicació del centre a Martorell ha de permetre la creació de sinergies entre el centre i la indústria, facilitant per exemple la realització de pràctiques a les empreses.
 
Mentre es construeix el nou centre, la formació especialitzada en automoció s’impartirà al Centre d’Innovació en Formació Ocupacional (CIFO) de Sant Feliu de Llobregat i a diversos centres d’ensenyament secundari. És previst que 570 persones segueixin diversos cursos de formació relacionats amb l’automoció el 2009.
 
FPCAT, centres d’excel·lència en la formació
L’edificació d’aquest centre FPCAT Automoció forma pla del Pla FPCAT que impulsa el Govern i que pretén dotar Catalunya d’un sistema de formació professional al llarg de tota la vida laboral que respongui adequadament a les necessitats de les persones de millorar la seva ocupabilitat, així com de les empreses de trobar professionals amb un alt grau de coneixement. Entre les mesures més destacades d’aquest Pla hi ha la creació de 15 centres d’excel·lència en formació professional especialitzats en diversos sectors d’activitat emergents o estratègics, com el que s’obrirà a Martorell. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia