Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Decret que regula els programes de qualificació professional inicial

query_builder   8 setembre 2009 14:04

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret que regula els programes de qualificació professional inicial

El Govern ha aprovat el Decret pel qual es regulen els programes de qualificació professional inicial, uns estudis que permeten adquirir un seguit de competències per tal d’aconseguir una millor i major inserció social i laboral a partir de l’obtenció del graduat en educació secundària obligatòria.
 
El Departament d’Educació determina l’oferta anual de Programes de Qualificació Professional inicial, en què participen les administracions locals Aquests programes s’han d’implantar en centres del Departament Educació, però també poden haver-hi acords amb altres administracions o entitats.
 
L’estructura dels programes és: 
  • Mòdul específics (A) que desenvolupen competències de perfil professional i preveuen la formació en centres de treball. Serà almenys el 50% de l’horari dels mòduls obligatoris. Per establir aquests mòduls es prendrà com a referència les unitats de competència de les qualificacions de nivell ú del Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya.
  • Mòduls formatius de caràcter general (B), que desenvolupen competències bàsiques i afavoreixen la transició des del sistema educatiu al món laboral. Serà entre el 30-50% del horari dels mòduls obligatoris. Tipus de contingut: identitat personal i autoconeixement, autonomia personal i habilitats socials, actituds i hàbits laborals, planificació i organització, tècniques de recerca de feina.
  • Mòdul voluntari per obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria (C)
 
Un cop finalitzat el programa, els alumnes obtenen una certificació acadèmica en la qual consta la qualificació final obtinguda i les unitats de competència del Catàleg de qualificacions professionals que ha acreditat. Aquesta acreditació tindrà efectes acadèmics, facilitant la superació de les proves d'accés a cicles formatius de grau mig o l'obtenció del GESO, per a l'obtenció del certificat de professionalitat que expedeix el Departament de Treball. A més, els alumnes que superin els mòduls C obtindran la titulació de graduat en ensenyament secundari obligatori.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia