Direcció General de Comunicació

El Govern aprova les mesures per fomentar l'extensió d'infraestructures de telecomunicacions

query_builder   10 juny 2008 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern aprova les mesures per fomentar l'extensió d'infraestructures de telecomunicacions

 
  • Les mesures s’emmarquen dins el Pla Catalunya Connecta, que assegurarà l’accés de totes les poblacions de més de 50 habitants a la banda ampla, telefonia mòbil i televisió digital terrestre
 
 
El Govern ha aprovat avui les mesures per fomentar l’extensió d’infraestructures de telecomunicacions a Catalunya. Aquestes mesures, que s’emmarquen dins el Pla Catalunya Connecta, volen impulsar la construcció d’infraestructures de suport a les comunicacions electròniques. Dins d’aquest acord s’inclouen les obres públiques que són competència de la Generalitat, exercida directament o mitjançant els seus organismes, entitats i empreses públiques, o bé mitjançant els consorcis en què participa majoritàriament.
 
L’acord estableix les accions a realitzar en cadascuna de les fases previstes de les actuacions a dur a terme:
 
1.      Fase d’estudi informatiu o avantprojecte: el promotor de l’obra evacuarà consulta a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) prèviament a l’aprovació tècnica de l’avantprojecte.
2.      Fase de projecte: el projecte de l’obra pública incorporarà la documentació necessària per definir les obres de les canalitzacions i reserves d’espais relatius als serveis de telecomunicacions.
3.      Fase de desplegament: les obres s’executaran d’acord amb el projecte i el promotor haurà de lliurar a l’STSI tota la documentació tècnica de les infraestructures de telecomunicacions objecte d’aquest acord.
4.      Fase d’explotació: el titular de la infraestructura i l’STSI establiran un protocol amb relació al règim de les infraestructures de telecomunicacions resultants de l’aplicació d’aquest acord.
 
El Pla Catalunya Connecta, amb una dotació de 110 milions d’euros i un horitzó d’actuacions fins al 2010, assegurarà l’accés de tots els nuclis de població de més de 50 habitants als serveis de banda ampla, telefonia mòbil i televisió digital terrestre. Al mateix temps, el Pla també permetrà donar cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a la totalitat dels polígons industrials del país.El Pla pretén donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric en zones com el Pirineu, les Terres de l’Ebre o la Catalunya Central.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia