Direcció General de Comunicació

El Govern posa en marxa un pla de millora als jutjats de guàrdia

query_builder   30 juny 2009 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern posa en marxa un pla de millora als jutjats de guàrdia

  • Tots els assumptes que entrin en aquest servei seran registrats informàticament
  • El programa s’aplicarà tenint en compte la càrrega de treball dels diferents partits judicials
 
El Govern ha aprovat avui un programa de millora per a la prestació del servei de guàrdia als partits judicials de Catalunya, en el marc de les polítiques de modernització de l’Administració de Justícia que està duent a terme. La finalitat del programa és millorar el funcionament dels jutjats de guàrdia a través del registre informàtic de tots els assumptes que entren i dels documents que hi tinguin relació.
 
L’aplicació del programa tindrà en compte el volum d’assumptes de cada partit judicial. D’aquesta manera, la participació dels treballadors dels serveis de guàrdia tindrà com a contraprestació un complement retributiu que serà superior en els òrgans judicials amb un major volum d’entrada d’assumptes, en partits judicials com ara el de L’Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Vendrell o Gavà. En aquests partits judicials, els treballadors fan guàrdies de vuit dies, durant les quals cobreixen els horaris de matí i tarda de manera presencial, i durant la nit, un cop a casa seva, se’ls pot requerir per atendre els diferents assumptes. La mitjana de documents que generen els assumptes que entren en aquests jutjats de guàrdia i que s’han de registrar informàticament superen els 1.100 assentaments mensuals.
 
La proposta de millora dels jutjats de guàrdia permetrà implementar nous usos en l’àmbit de la informatització de la justícia, introduint les dades dels expedients judicials des del mateix moment que entren al jutjat de guàrdia, i alhora millorarà la retribució dels treballadors dels serveis de guàrdia de l’Administració de Justícia. La Direcció General de Modernització i Administració de Justícia del Departament de Justícia serà l’encarregada d’elaborar un informe mensual que tindrà com a finalitat l’estudi dels objectius assolits pels diferents partits judicials.
 
Aquest programa de millora per a la prestació del servei de guàrdia als partits judicials de Catalunya compta amb l’informe favorable de la Comissió de Modernització i Informàtica del Consell General del Poder Judicial.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia