Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental-Oest

query_builder   21 octubre 2008 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental-Oest

  • La creació del Consorci del Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental- Oest és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 18 consorcis i en té previst un total de 37
 
  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i la direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població
 
El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental-Oest i n’ha aprovat els Estatuts. La creació d’aquest consorci suposa fer un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquest, ja són 18 els ens constituïts (Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l’Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; Bages-Solsonès; Berguedà; Baix Llobregat Nord; Baix Montseny; Alta Ribagorça; Ripollès; i de Pallars Jussà i Pallars Sobirà ), i al llarg d’aquest any s’enllestirà la resta.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d'un dimensionat que inclogui com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària. El Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental-Oest comprèn una població de 409. 854 habitants. El Pacte per a la Salut del Vallès Occidental-Oest es va signar el 17 de març de 2006 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els ajuntaments de Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Matadepera, Castellbisbal, Viladecavalls, Ullastrell, Sant Quirze del Vallès, Vacarisses, Rellinars, Mura i Talamanca.
`