Direcció General de Comunicació

Nou impuls a infraestructures científiques de l'àmbit agroalimentari

query_builder   30 juny 2009 13:47

event_note Nota de premsa

Nou impuls a infraestructures científiques de l'àmbit agroalimentari

  • El Govern autoritza la signatura d’un conveni amb l’Estat que permetrà disposar de nous equipaments científics a Catalunya
  • L’IRTA rebrà un ajut de gairebé 850.000 euros dels fons europeus FEDER per impulsar aquestes iniciatives
 
El Govern ha aprovat avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i el Govern de l’Estat, a través de l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agràries (INIA), per formalitzar la selecció dels projectes d’infraestructures científiques que seran cofinançats al 50% amb fons del FEDER de la Unió Europea (UE).
 
L’Administració de l’Estat ha constatat que, en el moment de tancament i balanç dels fons FEDER, algunes de les comunitats autònomes no havien utilitzat la totalitat dels diners amb què se les havia dotat inicialment. Per això, s’ha proposat als organismes que han demostrat més capacitat d’execució de les partides que els havien estat assignades, entre ells l’IRTA, que assumeixin l’excedent que s’ha generat, amb la finalitat de no perdre aquests fons de la Unió Europea.
 
Tant l’INIA (un organisme autònom adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació), com l’IRTA han analitzat els projectes d’infraestructures científiques que responen a les necessitats de desenvolupament de Catalunya i que consideren que han de ser objecte de cofinançament. Els projectes seleccionats pels dos organismes són aquells que tenen major capacitat de transformar els resultats de la investigació en productes i serveis d’alt valor afegit.
 
L’import de l’ajuda FEDER és de 847.498 euros,amb els qualss’abordaran els projectes seleccionats, com ara la construcció d’hivernacles i regs a Torre Marimon, equipaments per a la planta pilot de llet a Monells, un molí de mòlta criogènica per a olives a Mas de Bover, i la compra d’aparells de laboratori i material per a diversos centres de l’àmbit agroalimentari.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia