Direcció General de Comunicació

El Govern reconeix els mèrits laborals de 22 persones i 7 empreses amb les medalles i plaques President Macià

query_builder   11 novembre 2008 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 22 persones i 7 empreses amb les medalles i plaques President Macià

  • Aquests guardons són un reconeixement als treballadors i als empresaris que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball
  • També volen recompensar la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana
 
El Govern ha acordat avui concedir la Medalla al treball President Macià 2008 a 22 persones i la Placa al treball President Macià 2008 a 7 empreses, entitats i organismes amb seu a Catalunya. Les plaques i medalles al treball President Macià volen recompensar tant a treballadors com a empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana.
 
Les medalles i plaques al treball President Macià també són un reconeixement als treballadors i als empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i les entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. La concessió d’aquests guardons, que es van crear l’any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat.
 
Medalles al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a les persones següents:
 
  • Emiliano Astudillo Domènech. Metge. Per una trajectòria laboral marcada per l’esforç, la professionalitat i el rigor i per la seva tasca social a la Fundació Tutelar Shalom, des d’on exerceix la tutela de persones amb discapacitat.
  • Ramon Bagó Agulló. Empresari del sector turístic i polític. Per la seva tasca en la promoció de Catalunya com a destí turístic i la seva capacitat de lideratge, que el van dur a impulsar la creació de la cooperativa de Serveis Mancomunats d’Hostaleria i Similars Societat Cooperativa (SERHS).
  • Francesc Casares Potau. Advocat. Per la seva defensa dels drets dels treballadors i per la seva implicació en la lluita pels drets humans des de l’Associació per a les Nacions Unides i la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans.
  • Maria Asunción (Totón) Comella Noé. Dissenyadora i empresària. Per la seva aportació al sector tèxtil amb la utilització del teixit lycra-cotó en la moda de bany i la posterior creació de la marca TCN.
  • Joaquim Fondecaba Vidal. Pescador. Per la seva defensa dels interessos de les confraries de pescadors durant més de 30 anys, guanyant-se l’estima i el respecte del sector pesquer català.
  • Agustí Forner Roé. Sindicalista i exdiputat. Per combinar al llarg de tota la seva carrera la vida professional amb una intensa activitat sindical, que li ha permès donar a conèixer i promoure la cultura cooperativa a les Terres de l’Ebre.
  • Joan Gamundi Vila. Pèrit agrícola. Pels seus esforços per estudiar i millorar el sector agrari i la seva passió per transmetre el seu coneixement a més de 1.500 pagesos.
  • Teresa Gil Fortuny. Cuinera. Per la seva capacitat de treball, que combina amb tasques de voluntària a la presó de Lleida i acompanyant persones malaltes a fer visites a Lourdes.
  • Dionisio Gracia Fajardo. Taxista. Per la seva capacitat de diàleg i negociació i pel seu esforç per millorar, regular i dignificar la seva professió.
  • Enric Guitón Ribelles. Enginyer industrial i catedràtic. Per la rectitud i el compromís que han marcat la seva trajectòria a la Universitat Politècnica de Catalunya i que li han permès compaginar les seves funcions i responsabilitats en càrrecs universitaris amb la fidelitat a la tasca sindical.
  • Anna Lizarán Merlos. Actriu i directora. Pel seu treball com a actriu i pel seu esforç per impulsar el teatre català, primer a “Els Comediants” i més tard al Teatre Lliure.
  • Lluís Llongueras Batlle. Perruquer, estilista i empresari. Per la seva visió de la perruqueria i la seva voluntat d’innovació, que han contribuït a canviar i modernitzar tot el sector.
  • Joan Antoni Marcè Prats. Comptable. En reconeixement a la seva honestedat en el compliment del deure i la seva fidelitat vers l’empresa Newark Group International, on ha treballat durant 50 anys.
  • Joan Fausto Martí Casadellà. Constructor i empresari. Per la seva dedicació i constància en la feina al llarg de tota la seva vida professional i la seva capacitat emprenedora, que ha suposat la pervivència en el temps de l’empresa familiar, que enguany celebra el 175è aniversari.
  • Pilar Mercadé Nubiola. Farmacèutica. Per la seva empatia amb els problemes del Casc Antic de Barcelona, que l’han portada a promoure diferents projectes de caràcter social per tal de poder donar resposta a les necessitats del seu entorn.
  • Mary Nash. Catedràtica d’Història Contemporània. Per la defensa de la igualtat de drets entre l’home i la dona a través dels seus estudis i investigacions i per la seva tasca de promoció de la figura femenina com a mediadora en els processos de pau.
  • Antònia Pascual Moreno. Sindicalista. Per la seva tasca per millorar l’ocupació a Catalunya, fomentant la formació contínua dels treballadors i treballadores des de les files de Comissions Obreres de Catalunya.
  • Enric Querol Marimon. Empresari. En reconeixement a una llarga carrera en l’àmbit empresarial i laboral directament lligada amb l’associacionisme empresarial de la petita i mitjana empresa a Catalunya.
  • Diosdado Rebollo Calleja. Obrer industrial. Per la seva feina com a obrer a la Hispano Olivetti, que ha compaginat amb una activa vida sindical i una profunda implicació per millorar el barri de la Trinitat Nova.
  • Maria Dolors Renau Manen. Psicòloga i pedagoga. En reconeixement a la seva carrera, que ha contribuït a millorar l’educació dels infants i la igualtat entre els ciutadans, des dels seus càrrecs a la Diputació de Barcelona.
  • Rosa Romeu Tarragona. Assistent social. Per la seva contribució a la professionalització de l’assistència social i la seva tasca com a coordinadora i assessora de diferents grups d’atenció social.
  • Carmina Virgili Rodón. Doctora en Ciències Naturals i política. En reconeixement a la seva tasca com a investigadora i docent en el camp de les ciències naturals i el seu treball com a secretària d’estat d’Universitats i Investigació.
 
 
 
Plaques al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Placa al treball President Macià a les institucions i empreses següents:
 
  • Associació Ampans. Atenció a persones amb disminució psíquica. Per la seva tasca en l’àmbit de la responsabilitat social empresarial, que l’ha portat a establir un ferm compromís per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb disminució psíquica.
  • Borges, S.A. Empresa alimentària. Per la seva promoció de les polítiques d’igualtat d’oportunitats en el treball, impulsant la participació de les dones en els òrgans de direcció i establint mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.
  • Celler Capçanes i Secció de Crèdit, S.C.C.L. Cooperativa viticultora. Per les seves polítiques de responsabilitat social empresarial, duent a terme la tasca de divulgació de l’esforç de tot un poble abocat a la producció de vi.
  • Croda Ibèrica, S.A. Empresa fabricant de productes químics. Per la seva efectiva integració de la política de prevenció de riscos laborals i pel seu compromís de convertir-se en una empresa modèlica en matèria de seguretat i salut en el treball.
  • Escorxador Frigorífic Avinyó, S.A. Escorxador. En reconeixement a la seva política pionera en el seu sector pel que fa a la prevenció de riscos laborals i la seguretat i salut en el treball.
  • Euromadi Ibèrica, S.A. Central de compres. En l’àmbit del foment de la creació d’empreses i la ocupació de qualitat, per la seva aposta continuada per millorar la formació dels seus associats, innovant i incorporant les noves tecnologies en els processos d’ensenyament.
  • Universitat Politècnica de Catalunya. Docència i investigació. En l’àmbit de la igualtat d’oportunitats en el treball, en reconeixement al disseny i l’execució d’un pla d’igualtat que preveu mesures per incorporar les dones a carreres tecnològiques i per promoure la presència femenina en els òrgans de decisió acadèmics.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia