Direcció General de Comunicació

El Govern destina més d'1 milió d'euros a la formació permanent del professorat no universitari

query_builder   23 desembre 2008 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern destina més d'1 milió d'euros a la formació permanent del professorat no universitari

 
  • Atorga dues subvencions a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma per finançar aquesta activitat
  • El curs passat es van fer 433 activitats de formació permanent, de les quals es van beneficiar 8.490 alumnes
  • El Govern també subvencionarà amb 2,5 milions d’euros les obres de reforma de centres educatius de Santa Coloma de Gramenet, Alpicat, Sant Just Desvern, i Granollers
 
 
El Govern ha aprovat atorgar dues subvencions a la Universitat de Barcelona (UB) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a activitats de formació del professorat no universitari. L’import total d’aquestes subvencions és de 1.097.087 euros, dels quals 575.192 euros s’han atorgat a la Universitat de Barcelona, i 521.895 euros a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
En el cas de la UAB, a banda de les activitats de formació del professorat, la subvenció inclou el projecte Espurna, una plataforma tecnològica adreçada a tota la comunitat educativa per a l’atenció a l’alumnat nouvingut. Aquest projecte és un espai virtual on alumnes i professors de les aules obertes dels instituts d’educació secundària i els dels nouvinguts (tant els d’educació primària, secundària i d’escola d’adults) posen en comú experiències, pensaments i aprenentatges. Actualment, hi ha 1.420 professors donats d’alta del projecte, 1.890 alumnes utilitzen el recurs de forma habitual (un 30% dels quals corresponen a aules d’acollida) i 70 professors que participen amb el seu grup.
 
Les activitats de formació permanent del professorat es realitzen a través dels instituts de ciències de l’educació (ICE) de les universitats i estan previstes al Pla de formació permanent del Departament d’Educació. Durant el curs passat, es van realitzar 433 activitats de formació i 17.106 hores de formació, de les quals se’n van beneficiar 8.490 alumnes. L’oferta de formació consistia en cursos de millora i desenvolupament professional, currículum i innovació, escola inclusiva, i tecnologies de la informació i la comunicació.
 
Subvencions per a reformes de centres educatius
 
El Govern també ha autoritzat atorgar subvencions per un import total superior a 2,5 milions d’euros per a obres de reforma i ampliació de centres educatius de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Granollers (Vallès Oriental), Alpicat (Segrià) i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).
 
Concretament, el Govern atorgarà una subvenció de 600.000 euros a l’Ajuntament de Sant Just Desvern per finançar les obres de nova construcció d’un gimnàs i vestidors al CEIP Canigó.
 
També destinarà 747.249 euros per al finançament del centre d’Educació especial CEE Montserrat Montero de Granollers, entre setembre i desembre d’aquest any. Aquest centre era de titularitat privada fins aquest curs, que ha passat a dependre de l’Ajuntament de Granollers. El CEE Montserrat Montero atén uns 130 alumnes amb tot tipus de discapacitats i consta de 24 mestres, 8 tècnics, 12 educadors i monitors de menjador i d’esbarjo a temps parcial.
 
En el cas d’Alpicat, el Govern ha acordat atorgar a l’ajuntament d’aquest municipi una subvenció de 484.940 euros per finançar la redacció del projecte, execució i posterior direcció de les obres d’urbanització del pati i millores del CEIP Doctor Serés. Finalment, a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet se li ha atorgat una subvenció de 713.194 euros per finançar obres a diversos centres educatius.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia