Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa un pla per orientar professionalment persones aturades de Barcelona

query_builder   11 novembre 2008 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un pla per orientar professionalment persones aturades de Barcelona

  • Té com a objectiu atendre amb rapidesa els nous aturats facilitant-los l’accés a una formació adequada i donant a conèixer les oportunitats professionals que existeixen a la ciutat
  • El Govern hi destina 400.000 euros mitjançant una subvenció a Barcelona Activa
 
El Govern ha aprovat avui impulsar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona el pla d’atenció i orientació professional Activa’t per l’ocupació, ambl’objectiu d’orientar i donar suport ales persones en atur residents a Barcelona que han perdut recentment la seva feina. El Govern hi destinarà 400.0000 euros a través d’una subvenció a l’empresa municipal Barcelona Activa S.A.
 
El programa té com a prioritat, entre altres objectius, atendre amb rapidesa els nous aturats facilitant-los l’accés a una formació adequada per evitar que estiguin inactius mentre dura la recerca de feina, i donar a conèixer les oportunitats professionals que existeixen a la ciutat de Barcelona. També vol dotar les persones aturades de les eines, els coneixements i les competències per tal que afrontin la recerca de feina amb majors possibilitats d’èxit; difondre l’oferta de programes d’ocupació existents a la ciutat i optimitzar els recursos d’orientació professional desenvolupats a la ciutat.
 
L’impulsen el Departament de Treball, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, i l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa, en el marc del Pacte per a l’Ocupació de Qualitat a Barcelona 2008-2011. Es desenvolupa a través de tres accions principals:
 
  • Les sessions informatives“Activa’t per l’ocupació”
Són la porta d’accés al programa i el canal d’entrada únic i obligatori per a tots els participants. Han de proporcionar informació objectiva sobre la conjuntura econòmica de la ciutat, les oportunitats que ofereix Barcelona en l’àmbit laboral i els recursos per a l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat que els participants tenen al seu abast. A banda de facilitar informació pràctica i útil del programa, aquestes sessions també tenen un component motivacional, d’estímul a la recerca de feina, la millora competencial i l’aprofitament de les oportunitats existents. Les sessions tenen una durada de 3 hores i es preveu realitzar unes 25 sessions d’informació setmanals en els cinc equipaments diferents que Barcelona Activa té distribuïts per la ciutat. Es preveu que es realitzaran un total de 500 sessions d’informació per atendre un 12.125 nous aturats durant els sis primers mesos del Pla.
 
b) Assessorament personalitzat
Permetrà derivar les persones aturades a diferents càpsules de formació del programa, a altres recursos de polítiques actives de ciutat o a tractar temes específics d’interès per la seva millora professional, en funció del perfil del participant. Podrà realitzar-se després de la sessió informativa i en qualsevol moment del programa que es consideri necessari.
 
c) Programa de formació per a l’ocupació
Es tracta d’un programa flexible i de curta durada, que inclou 25 càpsules formatives d’un màxim de 3 hores de duració i agrupades en àrees temàtiques, com el coneixement del mercat de treball de la ciutat i les oportunitats professionals que s’hi ofereixen; càpsules d’orientació i reorientació professional, eines i canals de recerca de feina i càpsules de competències i habilitats bàsiques. El programa preveu un total de 700 sessions informatives i unes 2.200 sessions de formació a mida en format de càpsules. Aquesta programació és més concentrada en la fase inicial d’arrencada, amb una previsió de 25 sessions informatives i 60 sessions de formació a mida per setmana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia