Direcció General de Comunicació

El Govern destina 1,8 milions d'euros a la millora de la gestió de residus al Montsià i a la Conca de Barberà

query_builder   11 novembre 2008 14:11

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,8 milions d'euros a la millora de la gestió de residus al Montsià i a la Conca de Barberà

 
  • Es construirà una planta de tractament de residus líquids al dipòsit controlat de Mas de Barberans
  • Es portaran a terme millores i adequacions a les instal·lacions de la planta de compostatge de l’Espluga de Francolí 
El Govern ha autoritzat avui a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir una subvenció directa, per un import màxim total de 1.441.753 euros, al Consorci per a la gestió de Residus Municipals de la comarca del Montsià per a la construcció d’una planta de tractament de lixiviats, al costat del dipòsit controlat de residus de Mas de Barberans.
 
Els lixiviats són residus líquids que provenen de la fermentació de les escombraries. Fins ara, una part del tractament d’aquests residus es realitzava en una petita planta pròpia i la resta es tractava externament. Aquest tipus de gestió ha resultat insuficient donada la important generació de lixiviats, la qual cosa fa necessari disposar d’unes infraestructures pròpies. La construcció d’aquesta nova planta de tractament forma part de les actuacions de l’Agència de Residus de Catalunya per millorar els sistemes de tractament dels residus líquids de les instal·lacions de Catalunya.
 
D’altra banda, el Govern ha autoritzat avui la concessió d’una subvenció directa al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per a dur a terme diverses actuacions de millora i adequació a la planta de compostatge de l’Espluga de Francolí per un import total màxim de 388.600 euros.
 
Aquesta planta està en servei des de l’any 2004 i té una capacitat de processament de 7.000 tones de residus orgànics de procedència municipal. Tot i això, cal millorar i adequar els espais de trituració de les restes vegetals; la instal·lació de plataformes d’accés a la maquinària fixa per facilitar les feines de neteja i de manteniment; i l’adquisició, instal·lació i posada en funcionament d’un equip que millori la barreja dels residus orgànics i dels vegetals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia