Direcció General de Comunicació

El Govern concedirà la Medalla d'Or a Jordi Solé-Tura

query_builder   9 desembre 2009 13:36

event_note Nota de premsa

El Govern concedirà la Medalla d'Or a Jordi Solé-Tura

El Govern ha acordat avui concedir la Medalla d’Or de la Generalitat a títol pòstum al jurista i polític Jordi Solé-Tura, com a mostra del reconeixement i l’agraïment de les institucions catalanes per les seves extraordinàries aportacions al país.
 
La Medalla d’Or de la Generalitat és la màxima distinció que atorga el Govern, i expressa el seu reconeixement envers aquelles persones o institucions que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.
 
Un referent moral per a tots els demòcrates i catalanistes
 
Solé-Tura va tenir una reconeguda trajectòria política, vinculada a grups com l'organització Bandera Roja, el PSUC i el PSC, partit a través del qual es va incorporar al Govern de l'Estat com a ministre de Cultura.
 
Va ser ponent de la Constitució del 1978 i membre de la Comissió dels Vint que va redactar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 1979. L'any 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
 
En l'àmbit universitari, va ser catedràtic de dret polític a la Universitat de Barcelona des del 1976 i entre els anys 1985-88 fou degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. La seva activitat acadèmica es complementa amb la publicació de la seva tesi doctoral "Catalanisme i revolució burgesa" i d'altres obres com "Introducción al régimen político español"; "Constituciones y períodos constituyentes en España (1808-1936)"; "Nacionalidades y nacionalismos en España"; o "Autonomies, federalisme i autodeterminació".

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia