Direcció General de Comunicació

El Govern destina 39 milions d'euros a actuacions de millora i conservació de la xarxa viària

query_builder   23 setembre 2008 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern destina 39 milions d'euros a actuacions de millora i conservació de la xarxa viària

  
  • La inversió aprovada avui inclou 28,5 milions d’euros en millores a carreteres i camins de la demarcació de Lleida  
  • La Generalitat invertirà 10,5 milions d’euros entre el 2009 i el 2011 en la renovació de la senyalització horitzontal a les vies catalanes 
El Govern ha aprovat avui una inversió de 39 milions d’euros destinada a actuacions de millora i conservació de la xarxa viària. Aquesta partida inclou, d’una banda, 28,5 milions d’euros per portar a terme obres en carreteres locals i comarcals i en camins de la demarcació de Lleida, i de l’altra, 10,5 milions d’euros per a la renovació de la senyalització horitzontal a tota la xarxa viària que és competència de la Generalitat.
 
Pla de millora de la xarxa viària lleidatana
 
La inversió destinada a la xarxa viària lleidatana s’emmarca en el conveni, signat per la Generalitat i la Diputació de Lleida, que va permetre al Govern català assumir la gestió de les carreteres comarcals i delegar la gestió de la xarxa viària local a la Diputació de Lleida. Aquest conveni, signat l’abril de 2007, a més de fixar aquests traspassos, preveu el desenvolupament d’un Pla de millora de la xarxa viària de la demarcació, amb una inversió conjunta d’uns 30 milions d’euros en cinc anys.
 
Així, la inversió aprovada avui anirà destinada a:
 
  • Programa de millora a les carreteres locals, amb una inversió de 20 milions d’euros, cofinançada al 50% per la Generalitat i la Diputació de Lleida. 
  • Pla de millora de camins, amb una inversió de 10 milions d’euros, destinada al condicionament de camins. La Generalitat aportarà a aquest eix d’actuació 7,5 milions d’euros i la Diputació, els 2,5 milions d’euros restants. 
  • Treballs de conservació de les carreteres assumides per la Generalitat, amb una inversió estimada d’11 milions d’euros. 
  • Millora de la senyalització d’orientació a la xarxa local de carreteres. 
  • Millora del ferm i la senyalització de la C-230a. 
 
La comissió de treball creada en el marc d’aquest conveni anirà valorant i concretant les actuacions de millora que es duran a terme a la xarxa viària lleidatana per tal de desplegar aquest Pla.
 
Renovació de la senyalització horitzontal
 
El Govern també ha aprovat avui una inversió de 10,5 milions d’euros per renovar, entre els anys 2009 i 2011, la senyalització horitzontal d’uns 5.000 quilòmetres de carreteres que són competència de la Generalitat. Aquesta actuació, que es desenvolupa periòdicament, es troba inclosa en el programa de conservació i manteniment que porta a terme el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i que té per objectiu garantir un estat òptim de la xarxa viària i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.
 
La inversió aprovada avui es divideix de la manera següent:
 
  •  A carreteres adscrites a la demarcació de Barcelona: 3,5 milions d’euros.
  • A carreteres adscrites a la demarcació de Girona: 2,4 milions d’euros.
  • A carreteres de la xarxa de Lleida: 2,6 milions d’euros.
  • A carreteres adscrites a la demarcació de Tarragona: 1,1 milions d’euros.
  • A carreteres de les Terres de l’Ebre: 875.000 euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia