Direcció General de Comunicació

El Govern destina més de 2 milions d'euros per crear 140 noves places d'atenció a la dependència

query_builder   2 juny 2009 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 2 milions d'euros per crear 140 noves places d'atenció a la dependència

 
  • Es construiran dos nous equipaments al Pla d’Urgell i al Vallès Occidental i es reformarà un d’existent al Bages, que generaran un total de 78 llocs de treball
  • Aquestes subvencions se sumen als més de 12,7 milions aprovats les dues darreres setmanes pel Govern per millorar nou equipaments per a persones dependents
  • Les inversions provenen del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència
 
El Govern ha acordat avui destinar 2.090.789 euros per construir dos nous equipaments d’atenció a la dependència ubicats a les comarques del Pla d’Urgell i el Vallès Occidental i ampliar-ne un d’existent al Bages. En total, crearan 140 places noves i 78 nous llocs de treball.
 
Concretament, els ajuts concedits avui permetran construir una residència i centre de dia de gent gran a Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell), que oferirà 52 places i 22 llocs de treball. La subvenció atorgada a l’ajuntament de la localitat és de 549.257 euros.
 
Al Bages, l’Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats (AMPANS) rebrà una subvenció d’1.191.532 euros per reformar i equipar una llar residència i centre diürn ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual a Súria. Aquesta actuació permetrà crear 56 noves places i 28 llocs de treball.
 
L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) també rebrà una subvenció de 350.000 euros per construir a Sabadell (Vallès Occidental) un centre de dia i centre ocupacional per a persones amb discapacitat física i un hospital de dia per a demències. En total oferirà 32 places i 28 llocs de treball.
 
Les subvencions aprovades avui, que formen part dels 61,9 milions d’euros traspassats a Catalunya a compte del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència, se sumen als més de 12,7 milions d’euros que el Govern ha aprovat en les darreres setmanes per millorar nou equipaments d’atenció a la dependència, que permetran crear 496 noves places, millorar-ne 8 més i generar 253 llocs de treball.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia