Direcció General de Comunicació

El Govern signarà un acord amb el Col·legi de Notaris de Catalunya pel foment de l'ús del català

query_builder   24 novembre 2009 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern signarà un acord amb el Col·legi de Notaris de Catalunya pel foment de l'ús del català

  • Actualment el nombre d’escriptures públiques atorgades en català només representa l’11’5% del total
 
El Govern ha donat avui llum verda a la signatura de l’acord marc de col·laboració amb el Col·legi de Notaris de Catalunya per impulsar conjuntament accions de foment de l’ús del català en les notaries i garantir els drets linguistics de la ciutadania per poder triar la llengua oficial per l’escriptura pública i l’atenció oral.
 
L’acord preveu, entre d’altres mesures, un pla de treball fins desembre del 2010 que inclou fer cursos d’autoprenentatge de català de diferents nivells, formació en eines i recursos lingüístics, difusió de la terminologia notarial, traducció i consolidació de tota la normativa vigent i de formularis, i donar suport institucional al col·legi per difondre, arreu de l’Estat, que el dret d’opció lingüística a Catalunya no constitueix un problema per cobrir les vacants actuals.
 
Aquest acord, que se signarà en breu, respon a l'assumpció de la competència executiva de la Generalitat en matèria de notaries, d’acord amb l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Segons el text estatutari, les notaries han de complir amb el requisit d’acreditació del coneixement de la llengua catalana, i el Col·legi de Notaris de Catalunya es fa corresponsable en el fet de garantir el dret d'opció lingüística de la ciutadania.
 
Cal recordar que en els darrers deu anys s’ha enregistrat un creixement sostingut però modest del nombre d’escriptures públiques atorgades en català. Tot i que la xifra gairebé s’ha doblat en l’última dècada, actuament aquests documents notarials representen només l’11,5% del total. L’actual normativa vigent a Catalunya estableix que les oficines notarials únicament han d’acreditar el nivell B en llengua catalana.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia