Direcció General de Comunicació

El Govern destina 7,1 milions d'euros a l'electrificació rural i a l'ampliació de la xarxa de gas a Catalunya

query_builder   7 abril 2009 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern destina 7,1 milions d'euros a l'electrificació rural i a l'ampliació de la xarxa de gas a Catalunya

 
  • Oferirà ajuts per fomentar la connexió dels municipis a les xarxes de gas i d’electricitat
  • Les subvencions es destinen als ens locals i pretenen millorar l’equilibri energètic entre territoris
 
El Govern destinarà 7,1 milions d’euros a fomentar la connexió dels municipis a les xarxes de gas i d’electricitat amb l’objectiu de millorar l’equilibri energètic entre territoris. Concretament oferirà subvencions a ens locals per tal que s’integrin a la xarxa elèctrica existent, perquè implantin instal·lacions d’energia fotovoltaica aïllades, per a l’extensió de les xarxes de gas existents i per l’impuls de la construcció de xarxes locals de gas canalitzat a partir de dipòsits.
 
Aquests ajuts s’emmarquen en el Pla d’Electrificació Rural de Catalunya (PERC) i el Pla per a la Completa Extensió de la Gasificació de Catalunya (PLEGAC). Del total de l’import de la partida, 4,8 milions d’euros corresponen al PERC i la resta, al PLEGAC. L’objectiu fonamental d’aquests dos plans és contribuir a l’equilibri territorial, i per això la convocatòria dóna prioritat a l’electrificació d’habitatges de primera residència i a les explotacions dels sectors agrícola, ramader, industrial i de serveis.
 
El PERC, operatiu des de fa 25 anys, i el PLEGAC, vigent des del 2002, són dos elements estratègics en la planificació energètica de la Generalitat de Catalunya, recollida en el Pla de l’energia 2006-2015.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia