Direcció General de Comunicació

El Govern destina 111 milions d'euros a comprar 24 trens nous de Ferrocarrils de la Generalitat

query_builder   7 abril 2009 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern destina 111 milions d'euros a comprar 24 trens nous de Ferrocarrils de la Generalitat

 
  • Els nous combois permetran afrontar el perllongament de la línia Barcelona-Vallès i l’increment de freqüències de pas que comportarà la nova cua de maniobres de la Plaça de Catalunya de Barcelona
  • També s’aprova una subvenció de 500.000 euros per a activitats de formació en els sectors del transport i la logística
 
El Govern ha aprovat aportar un total de 111,5 milions d’euros a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per comprar 24 nous trens que donaran servei a la línea Barcelona-Vallès. Els nous trens permetran afrontar el perllongament d’aquesta línea a Sabadell i Terrassa, les obres del qual ja s’estan executant, i l’increment de freqüències de pas de trens que generarà la nova cua de maniobres de la Plaça de Catalunya, a Barcelona.
 
Els nous trens tindran una llargada de 80 metres, la màxima longitud que permeten les estacions de FGC, i permetran optimitzar la capacitat de transport. Tindran ample de via internacional, i seran completament accessibles, amb un total de 12 portes de doble fulla distribuïdes al llarg del comboi. Les distribució de les portes serà la mateixa que la de la darrera sèrie de trens, en previsió de la instal·lació de portes a les andanes, una mesura que ja s’aplica a l’estació de Provença de Barcelona.
 
Els trens comptaran amb una capacitat de transport de 240 persones assegudes i 490 persones dempeus. L’interior dels combois serà diàfan i continu, amb una gran amplitud de pas entre cotxes, amb climatització interior i aïllament acústic. Els elements de mobiliari i decoració seran de la màxima seguretat i confort, amb grans finestrals per a una visió exterior òptima. Els combois comptaran amb sistemes de circulació de seguretat i estaran preparats per a la conducció automàtica. Els trens estaran equipats amb sistemes d’informació al viatge, senyalització i comunicacions avançats, i incorporaran vigilància mitjançant un circuit tancat de televisió amb gravació d’imatges en caixa negra i transmissió en temps real via WIFI al centre de comandament integrat.
 
FGC preveu rebre els nous combois en un termini de 3 o 4 anys, un període que inclou la construcció dels trens i les proves necessàries per tal de garantir la seguretat i la qualitat en el transport. L’empresa pública ja ha posat en marxa la licitació per a la compra d’aquests 24 trens, amb una inversió aproximada de 181 milions d’euros. En el plec de bases s’han primat els aspectes d’innovació tecnològica, així com els factors de respecte al medi ambient i d’estalvi energètic. A més, es preveu adquirir uns altres 20 combois, en una segona fase, per tal de substituir els trens més antics que circulen actualment a la xarxa d’FGC.
 
Foment de la formació de transport i logística
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat destinar 500.000 euros a subvencionar activitats de formació en els sectors del transport i la logística. Els destinataris dels ajuts seran les associacions, entitats i fundacions sense ànim de lucre vinculades al sector del transport i la logística que desenvolupin activitats de caràcter formatiu. Els ajuts cobriran fins a un màxim del 90% del cost total d’activitats com ara reciclatge i perfeccionament, jornades, cursos de formació, conferències, seminaris divulgatius o activitats orientades al coneixement de les noves tecnologies i la seva aplicació al sector.
 
Amb la convocatòria d’aquests ajuts, el Govern pretén contribuir al desenvolupament d’un dels sectors estratègics per a l’economia catalana, tot potenciant l’oferta formativa adreçada als professionals com a element clau en la millora de la seva competitivitat en aspectes com la qualitat, la seguretat i les noves tecnologies.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia