Direcció General de Comunicació

El Govern convoca subvencions per al servei d'acollida matinal per valor de 1,5 milions d'euros

query_builder   15 abril 2008 13:40

event_note Nota de premsa

El Govern convoca subvencions per al servei d'acollida matinal per valor de 1,5 milions d'euros

 
·        Vol facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral i posar a disposició de les famílies espais, activitats i professionals responsables dels infants durant el temps previ a l'inici de l'activitat escolar
 
·        Aquesta quantitat incrementa en prop de 45.000 euros les previsions recollides al Pacte Nacional per a l'Educació
 
El Govern destinarà 1.575.000 euros a subvencionar el servei d’acollida matinal fora de l'horari escolar als centres escolars durant el curs 2008-2009. L’acollida matinal té per objecte facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral i posar a disposició de les famílies espais, activitats i professionals responsables dels infants durant el temps previ a l'inici de l'activitat escolar. Aquesta iniciativa està recollida al Pacte Nacional per a l'Educació, signat pel Govern i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa el 20 de març de 2006.
 
Els destinataris d’aquesta convocatòria seran les associacions de pares i mares (AMPA) i les corporacions locals, que rebran recursos per a l’organització del servei d’acollida matinal a través de les famílies. Aquesta xifra supera en 44.322 euros les previsions per al 2008 que marca el Pacte Nacional per a l’Educació, i que inicialment preveia destinar a aquestes ajudes 1.530.678 euros.
 
Les subvencions que es concedeixen a les famílies comptaran amb una dotació d’1.515.000 euros i les que es destinen a les corporacions locals, amb una dotació de 60.000 euros. En aquest darrer cas, les ajudes responen a una petició expressa de les entitats municipalistes per dotar d’ajuts els centres de nova creació que no disposen d’AMPA, i seran les administracions locals qui sol·licitaran les subvencions per a la posterior distribució. D’altra banda, la convocatòria explicita que poden sol·licitar les subvencions totes les AMPA de centres sufragats amb fons públics que organitzin l'acollida matinal en els nivells educatius abans esmentats. L’import de la subvenció es destinarà a reduir el cost del servei per a tot l'alumnat que s'hi acull.
 
Conveni amb l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
 
El Govern també ha aprovat una dotació de 709.626 euros a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) per finançar la despesa derivada de la signatura del conveni entre el Departament d’Educació i l’ajuntament d’aquest municipi per posar en funcionament el centre docent públic Abadessa Emma, de titularitat municipal.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia