Direcció General de Comunicació

El Govern aprova l'acord que millora la retribució dels Mossos d'Esquadra

query_builder   15 abril 2008 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'acord que millora la retribució dels Mossos d'Esquadra

 
 
  • L’acord preveu un increment progressiu de les retribucions fins al 2011, data a partir de la qual els Mossos d’Esquadra ja veuran aplicats en la seva nòmina la totalitat dels increments pactats 
  • El sou d’un mosso, que el 2007 era de 30.163 euros, el 2011 serà equivalent al d’altres cossos de la Generalitat  
  • L’acord dóna resposta a una demanda històrica dels sindicats dels Mossos d’Esquadra
 
El Govern ha aprovat avui l’acord que millora les retribucions dels Mossos d’Esquadra amb els altres cossos operatius de la Generalitat. L’acord, signat al febrer pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació amb els sis sindicats amb representació al cos de la Policia de la Generalitat, estableix que des del 2008 i fins al 2011 el sou dels mossos d’esquadra tindrà un increment gradual, a banda dels increments generals que puguin establir-se cada any per al personal funcionari de la Generalitat.
 
Aquesta retribució extra es divideix en un complement general i un de nocturnitat. El complement general és de 2.000 euros d’augment lineal per al cos de Mossos d’Esquadra que es faran efectius en un 40% aquest any, un 25% l’any 2009, un 20% l’any 2010 i un 15% el 2011. El complement de nocturnitat és de 18 euros per nit treballada. Aquesta retribució complementària, que compensa el treball diari en torns d’horari nocturn, es començarà a cobrar de manera progressiva a partir de l’any 2009 (7,2 euros el 2009; 12,6 euros el 2010 i 18 euros el 2011). D’aquesta manera, el sou d’un mosso, que l’any 2007 era de 30.163 euros anuals, s’equipararà a la retribució d’un bomber a igualtat de treball en jornada nocturna l’any 2011.
 
L’acord dóna resposta a una demanda històrica dels sindicats dels mossos d’esquadra i al compromís que va adoptar el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. L’acord, que va ser ratificat pel Consell de la Policia el 14 de març, també inclou els compromisos per negociar al llarg dels pròxims quatre anys un model de prestació horària més estable; la regulació i les mesures compensatòries de la situació de disponibilitat i localització dels funcionaris policials; l’estudi, negociació i aprovació del projecte de desenvolupament en lloc de treball per a la seva aplicació a partir de l’any 2012, i la realització d’un estudi de càrregues de treball i responsabilitats dels llocs de comandament a ocupar pel personal de les escales intermèdia, executiva i superior.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia