Direcció General de Comunicació

Iniciats els tràmits per a la construcció de deu estacions depuradores a les comarques del Vallès Oriental i la Selva

query_builder   25 setembre 2007 14:43

event_note Nota de premsa

Iniciats els tràmits per a la construcció de deu estacions depuradores a les comarques del Vallès Oriental i la Selva

. S'invertiran prop de 6 milions d'euros en aquestes actuacions

. Les obres serviran per donar servei a una població equivalent d'11.500 habitants

. A més, també s'aprova la millora del torrent de Sant Pere al municipi de Sant Martí Vell, a la comarca del Gironès, i l'adequació de l'estació de bombament i la seva canonada d'impulsió fins a la depuradora de Castellar del Vallès

El Govern ha iniciat avui els tràmits per via d'urgència destinats a executar la construcció de deu estacions depuradores al Vallès Oriental i la Selva. Aquestes actuacions, que tindran un cost total de 5,9 milions d'euros, consistiran en l'execució de les següents depuradores:

Noves depuradores al Vallès Oriental i la Selva
Noves depuradores al Vallès Oriental i la Selva

La totalitat d'aquests projectes tractaran un cabal de disseny de 2.182 m3/dia, que correspon a una població equivalent d'11.577 habitants. En aquest sentit, mitjançant la construcció de les deu depuradores i dels més de 9 quilòmetres de xarxa de col.lectors projectats es possibilitarà la recollida i el tractament  dels cabals d'aigües residuals de la zona, possibilitant el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries i alhora aconseguint una millora ambiental i sanitària de les lleres públiques afectades.

Millores al Gironès i al Vallès Occidental

El Govern també ha iniciat els tràmits per via d'urgència per al desenvolupament de dos projectes més, concretament als municipis de Sant Martí Vell (Gironès) i Castellar del Vallès (Vallès Occidental). La primera d'aquestes actuacions contempla la derivació de les aigües del torrent de Sant Pere cap a la riera de Sant Martí Vell mitjançant la construcció d'una petita resclosa al llit del torrent. Amb aquesta mesura es pretén millorar la capacitat de desguàs del torrent de Sant Pere al seu pas pel municipi de Bordils, evitant possibles inundacions en època de pluges. Està previst l'inici d'aquestes obres dins el segon semestre de l'any i el projecte contempla una durada de sis mesos.

D'altra banda, també està prevista l'adequació de l'estació de bombament i la seva canonada d'impulsió fins a la depuradora de Castellar del Vallès per assimilar el tractament de les aigües residuals generades als nuclis del Balcó de Sant Llorenç, Airesol i Racó de Sant Feliu. Amb aquesta actuació s'aconseguirà una important millora sanitària, tant de l'entorn com de la llera del riu Ripoll. L'inici de les obres està previst dins el segon semestre de l'any i el projecte contempla una durada de 4 mesos.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia