Direcció General de Comunicació

El Departament de Treball s'adhereix al SICOOP, la nova societat destinada a la inversió en empreses cooperatives

query_builder   22 gener 2008 13:45

event_note Nota de premsa

El Departament de Treball s'adhereix al SICOOP, la nova societat destinada a la inversió en empreses cooperatives

  • SICOOP permet posar en marxa projectes cooperatius amb vocació de lideratge i innovació que consolidin la projecció i el creixement de les empreses impulsores 
  • Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya i a Espanya atès que és el primer del sector cooperatiu que és objecte d'inversió de l’àmbit públic i privat  
  • A Catalunya hi ha registrades més de 6.000 empreses cooperatives que donen feina a prop de 55.000 persones
 
El Govern ha acordat avui que el Departament de Treball s’adhereixi a la Societat d’Inversió Cooperativa (SICOOP), la nova societat de capital risc destinada a la inversió en empreses cooperatives. SICOOP és un projecte pioner a Catalunya i a Espanya ja que és la primera societat d’aquestes característiques que és objecte d'inversió d'una societat, fruit del consens entre el sector públic i privat, en el sector cooperatiu. La societat permetrà posar en marxa projectes cooperatius amb vocació de lideratge i innovació que consolidin la projecció i el creixement de les empreses impulsores.
 
SICOOP està destinada a la inversió i la generació de nous projectes de creixements d’entitats de l’economia cooperativa i disposarà d'un capital inicial de 15,5 milions d'euros, dels quals Treball n’aportarà 2 milions. La nova societat tindrà la seva seu social a Barcelona i invertirà en projectes rellevants de l'àmbit de les empreses cooperatives, en qualsevol sector d'activitat. D’acord amb la normativa reguladora de les entitats de capital risc, els projectes objecte d'inversió no podran ser ni financers ni de naturalesa immobiliària.
 
La nova societat tindrà un impacte important en el desenvolupament de Catalunya, atès que actualment hi ha registrades més de 6.000 empreses cooperatives que donen feina a unes 55.000 persones a tot el territori.
 
Amb la incorporació de Departament de Treball, la nova societat queda participada per aquest, per l'Institut Català de Finances Holding (ICF), el Grup Clade, Caixa Catalunya, Caixa Manresa, Caixa Sabadell i els grups francesos Crédit Coopératif i Esfin/Ides.
 
L'abast econòmic de les operacions oscil·la, orientativament, entre els 300.000 euros i els 1.500.000 euros. La participació màxima per projecte no superarà el 50% del capital. SICOOP està gestionada per l'ICF Holding i comptarà amb un Comitè d'Inversions integrat per les entitats membres, que analitzarà la viabilitat i rendibilitat dels projectes. Si bé els criteris d'inversió seran fonamentalment econòmics, l'anàlisi incorporarà també aspectes relatius a la generació d'ocupació, l'impuls del territori i l'encaix amb els criteris de responsabilitat social corporativa (RSC). 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia