Direcció General de Comunicació

El Govern destina 3,8 milions d'euros a construir i millorar equipaments de salut de quatre municipis

query_builder   23 setembre 2008 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern destina 3,8 milions d'euros a construir i millorar equipaments de salut de quatre municipis

  • Es construiran dos nous equipaments als municipis d’Olivella i Polinyà, a més del Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Sant Andreu de la Barca 
  • S’amplia el conveni amb l’ajuntament de Cornellà de Llobregat per a la reforma del nou local d’atenció a la salut sexual i reproductiva
 
Els municipis de Polinyà (el Vallès Occidental), Olivella (el Garraf), Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat), i Cornellà de Llobregat (el Baix Llobregat) milloraran l’atenció dels seus serveis de salut, després que el Govern hagi aprovat avui una inversió de 3,8 milions d’euros destinada a diversos equipaments d’aquestes quatre localitats.
 
Segons l’acord pres avui per l’Executiu, es construiran dos nous Centres de Salut als municipis de Polinyà i Olivella que donaran resposta als creixements de les dues poblacions. En el cas de Polinyà, el nou centre compta amb un pressupost d’1,8 milions d’euros. Pel que fa al nou centre d’Olivella, les obres tindran un cost de 637.000 euros. La construcció d’aquest nous equipaments es durà a terme a través de convenis de col·laboració amb els Ajuntaments d’aquests municipis.
 
A més, el Govern també ha acordat avui destinar 724.000 euros a la creació del Centre d’Urgències d’Atenció primària (CUAP) de Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat). Els CUAP són un nou model de centres d’urgències d’atenció primària dotats per resoldre un gran ventall de problemes de salut aguts i urgents, i facilitar així la descongestió dels serveis d’urgències hospitalàries.
 
Els centres d’urgències ofereixen una atenció de 24 hores tots els dies de l’any i disposen de serveis de radiologia i analítiques, sala de reanimació cardíaca, sala de cirurgia menor per atendre sutures, cures i cremades, espai de traumatologia i sala d’observació, on el pacient es pot estar unes hores.
 
Actualment, a Catalunya existeixen aquest tipus de centres d’assistència a Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Manresa, Cerdanyola del Vallès, Lleida, Reus i Salou. L’Institut Català de la Salut també té altres dispositius similars a Girona i l’Hospitalet de Llobregat que ofereixen atenció continuada i urgent en el centre i a domicili. El Govern treballa amb l’horitzó que al 2012 els CUAPS donin servei a més de la meitat de la població catalana.
 
 
Nou local d’atenció a la salut sexual i serveis socials a Cornellà de Llobregat
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat ampliar el conveni de col·laboració entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per tal de reformar un immoble per ubicar el serveis del programa PASSIR (Programa d’atenció a la salut sexual i reproductiva) i els serveis socials (EBASP) dels barris de la Gavarra i del Pedró. El nou local es troba al carrer Mossèn Jaume Soler, i anteriorment havia acollit el CPA del barri de la Gavarra. Amb l’ampliació del conveni les obres de reforma comptaran amb un pressupost de 658.000 euros
 
El PASSIR és un servei d'activitats assistencials i educatives relacionades amb planificació familiar, atenció maternoinfantil i seguiment de l'embaràs, prevenció de malalties relacionades amb la salut sexual i assistència en general, amb una especial atenció a grups específics, d'especial vulnerabilitat o joves.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia