Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Pla de polítiques de dones amb 560 actuacions per afavorir la igualtat

query_builder   29 juliol 2008 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla de polítiques de dones amb 560 actuacions per afavorir la igualtat

  • La inversió per enguany és de gairebé 114 milions d’euros, un 46,8% més que l’any passat
  •  El pla impulsarà la paritat de dones i homes a la Generalitat i donarà suport als ens locals en polítiques de dones, entre altres mesures
 
El Govern ha aprovat avui el Pla de polítiques de dones per al període 2008-2011, que hauran d’aplicar tots els òrgans de l’Administració de la Generalitat per aconseguir una relació més equilibrada entre dones i homes en tots els àmbits. Aquest pla, que contempla 560 actuacions, inclou com a novetat l’establiment d’indicadors per avaluar-ne l’efectivitat.
 
Altres objectius del Pla són donar suport als ens locals en polítiques de dones i establir mecanismes específics a les zones rurals. Les actuacions contemplades al document també pretenen adequar les polítiques d’habitatge i mediambient per organitzar millor la vida quotidiana i facilitar la mobilitat a través d’un model territorial i urbà.
 
Per aquest any, el Pla preveu una inversió de 113,9 milions d’euros, xifra que representa un increment del 46,8% respecte la inversió realitzada pel Govern en polítiques de dones l’any passat, que va ser de 77,6 milions d’euros.
 
El Pla està dividit en sis línies estratègiques a través de les quals es promourà transversalment la perspectiva de gènere a totes les actuacions governamentals. Aquestes línies són la transversalitat de les polítiques de dones a les administracions públiques; els canvis culturals que transformin estructures i models patriarcals; la participació; la reorganització dels treballs i noves polítiques dels temps; la qualitat de vida i cohesió social, i la intervenció integral contra la violència masclista.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia