Direcció General de Comunicació

El Govern amplia amb 13 milions d'euros els ajuts al lloguer per a persones amb risc d'exclusió social

query_builder   25 juny 2008 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern amplia amb 13 milions d'euros els ajuts al lloguer per a persones amb risc d'exclusió social

  • El pressupost total que s’hi destina és de 39 milions euros 
  • L’any passat 13.913 llars es van beneficiar dels ajuts a la renda mensual, 7.303 d’aquestes llars era la primera vegada que ho feien 
  • L’ajut mitjà mensual d’aquesta convocatòria en l’última convocatòria va ser de 188,6 euros 
El Govern ha aprovat avui l’ampliació del pressupost destinat a ajuts per pagar el lloguer a persones amb ingressos molt baixos i que es troben en situació de risc d’exclusió social per motiu residencial. L’import inicial de la convocatòria de 2008 (obert el 31 de març) era de 26 milions d’euros i ara s’amplia fins als 39 milions, és a dir, 13 milions més. Aquesta ampliació de pressupost és per atendre els compromisos del Pacte Nacional de l’Habitatge per arribar a donar cobertura a 30.000 llars, incloent-hi els ajuts la renda bàsica d’emancipació.
 
L’any 2007 l’import inicial va ser de 18’3 milions euros i després de dues ampliacions es va arribar gairebé als 30 milions. D’aquesta forma enguany s’han incrementat la quantia dels ajuts en un 30%.
 
Els ajuts al lloguer d’habitatge tenen la finalitat d’ajudar a famílies amb ingressos per sota de 2,5 vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) a pagar la renda dels seus habitatges, si aquest cost els suposa un esforç superior al 30% dels seus ingressos, o als que tinguin ingressos per sota d’1 vegada l’IPREM, si el cost del lloguer els suposa un esforç superior al 20% dels seus ingressos. Els ingressos de cada llar es calculen en funció del municipi de residència i dels membres de la unitat familiar (tinguin o no relació de parentiu). Així, per exemple, en el primer cas, i per a una llar de dos membres a la ciutat de Barcelona, els ingressos han de ser inferiors als 2.000 euros mensuals i el preu del lloguer superior als 576 euros. En el segon cas, i també per a una llar de dues persones a Barcelona, els ingressos serien de 768 euros mensuals i el lloguer superior als 230.
 
Poden optar a les subvencions les persones en les circumstàncies següents: 
  • Majors de 65 anys, titulars de contractes de lloguer amb pròrroga forçosa.
  • Llogaters d’habitatges administrats per Adigsa.
  • Titulars d’un contracte de lloguer obtingut o supervisat a través de les borses integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social.
  • Joves de fins a 35 anys d’edat inclosos, amb ingressos anuals mínims de 5.500 euros, que hagin signat un contracte de lloguer o l’hagin fet supervisar a través de borses joves d’habitatge.
 
El termini per presentar les sol·licituds finalitza: 
  • Per antics i nous perceptors amb contracte de lloguer de data anterior a l’1 de gener de 2008, el 30 de juny.
  • Per a les sol·licituds amb contractes de lloguer subscrits a partir de l’1 de gener de 2008,  el 31 d’octubre.
 
Aquestes subvencions són incompatibles amb les de la renda bàsica d’emancipació, convocatòria que també està oberta a hores d’ara.
 
La convocatòria de 2007 d’ajuts per al pagament del lloguer va permetre subvencionar la renda mensual a un total de 13.913 llars. D’aquestes, 6.610 famílies ja havien estat beneficiades en anys anteriors i se’ls ha prorrogat l’ajut un any més, mentre que les altres 7.303 llars se n’han beneficiat per primera vegada. L’ajut mitjà mensual d’aquesta convocatòria va ser de 188,6 euros i va variar des dels més moderats concedits als llogaters dels parcs públics, que van obtenir un ajut mitjà de 116,24 euros mensuals, fins als més elevats, atorgats als joves a través de la Xarxa de Lloguer Jove, de més de 205 euros mensuals de mitjana.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia