Direcció General de Comunicació

El Govern construirà dues noves depuradores a Castellví de Rosanes i a Dosrius i ampliarà la de Tàrrega

query_builder   25 juny 2008 14:06

event_note Nota de premsa

El Govern construirà dues noves depuradores a Castellví de Rosanes i a Dosrius i ampliarà la de Tàrrega

  • S’invertiran més d’11,6 milions d’euros en els tres projectes 
  • En total, les tres instal·lacions donaran servei a més de 47.000 persones 
El Govern ha aprovat avui la construcció de dues noves depuradores a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) i Dosrius (Maresme) i l’ampliació de la depuradora de Tàrrega (Urgell). El conjunt d’aquestes actuacions, amb un pressupost  superior als 11,6 milions d’euros, millorarà el sanejament d’aigua en aquests municipis, permetent la recollida i posterior tractament dels seus cabals d’aigües residuals.
 
El projecte que es desenvoluparà a Castellví de Rosanes consistirà en la construcció d’una planta depuradora de tipus biològic i la connexió de l’actual xarxa de sanejament amb la futura depuradora. La planta tractarà un cabal de 650 m3/dia el que equival a donar servei a 2.700 habitants.
 
La construcció de l’estació depuradora i els més de 2 quilòmetres de xarxa de col·lectors, juntament amb la resta d’obres complementàries, suposaran una una important millora sanitària i mediambiental, tant del Torrent de Can Abad com de l’entorn general de Castellví de Rosanes. La durada d’aquesta actuació és de 14 mesos i té un pressupost superior als 1,7 milions d’euros.  
 
Les obres a Dosrius, que compten amb un pressupost superior als 4,7 milions d'euros, van destinades a tractar les aigües residuals domèstiques generades pel nucli urbà de Can Massuet-el Far. Per tant, la construcció de la nova depuradora i els corresponents col·lectors permetran tractar un cabal màxim de 1.024 m3/dia, que permetrà donar servei a 5.120 habitants. A més de l’estació depuradora, es construiran dues estacions de bombament i  prop de 4 quilòmetres de xarxa de col·lectors. Les obres començaran durant les properes setmanes i tindran una durada de 10 mesos. 
 
Increment de la capacitat a Tàrrega
 
Pel que fa a les obres d’ampliació de la depuradora de Tàrrega, aquestes consistiran a incrementar el cabal tractat de 2.600 a 6.800 m3/dia, el que equivaldrà a donar servei a una població de 39.667 persones. 
 
En aquest sentit, les instal·lacions d’ampliació de la depuradora s’emplaçaran a prop de les ja existents. Aquestes obres comportaran una important millora sanitària i mediambiental de la conca del riu Ondara i de l’entorn general de Tàrrega. Les obres, que compten amb un pressupost superior als 5,2 milions d’euros, s’iniciaran durant el segon semestre de l’any 2008 i tindran una durada d’11 mesos.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia