Direcció General de Comunicació

Més ajuts als emprenedors i a l'autoocupació a Catalunya en el període 2008-2010

query_builder   25 juny 2008 14:02

event_note Nota de premsa

Més ajuts als emprenedors i a l'autoocupació a Catalunya en el període 2008-2010

  • El Govern aprova una inversió de 6,6 milions d’euros en ajuts per a les entitats locals de foment de creació d’empreses i per als emprenedors 
El Govern ha aprovat avui destinar 6,6 milions d’euros al suport a les persones emprenedores i l’autoocupació a Catalunya en el període 2008-2010. D’aquesta quantitat, un total de 5.781.600 euros es destinaran a subvencions per donar suport als programes de les entitats locals de foment i assessorament a la creació d’empreses. Els 818.400 euros restants s’adreçaran a la creació d’una plataforma de suport a l’emprenedoria.
 
Aquestes dues iniciatives s’emmarquen en el Pla Inicia que va presentar el Govern el març passat amb l’objectiu de potenciar la creació de més i millors empreses. Un dels eixos fonamentals del Pla Inicia és comptar amb la col·laboració d’una xarxa de 150 entitats locals (ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, diputacions, entitats metropolitanes, mancomunitats i societats públiques locals, entre d’altres).
 
Amb els ajuts aprovats avui, el Govern vol contribuir a reforçar els serveis públics locals de suport a la creació d’empreses i de foment de l’esperit emprenedor.
 
Les subvencions es divideixen en tres grans línies:
 
·        Programes dels ens locals de foment i assessorament a la creació d’empreses: Aquesta línia té per objectiu que les entitats locals disposin d’un “Programa Local de Foment i Assessorament a la Creació d’Empreses” que es desenvolupi d’una forma estable, continuada, estructurada i professional.
 
Els serveis que hauran d’oferir les entitats locals són accions de sensibilització de la població envers el foment de l’esperit emprenedor, disposar de mecanismes d’informació i orientació i desenvolupar programes de formació adreçats a les persones emprenedores, proporcionar assessorament al procés de creació d’empreses i oferir seguiment tècnic als processos de consolidació de les empreses creades.
 
La quantitat màxima d’aquesta subvenció pot arribar fins al 80% del cost de l’activitat, des d’un import mínim de 12.000 euros fins a un import màxim de 76.000 euros anuals.
 
·        Projectes singulars de suport a la creació d’empreses: Aquesta segona línia vol promocionar i donar suport de programes específics per donar resposta a les necessitats de les persones emprenedores que no queden cobertes per la primera línia. En aquest cas, la convocatòria anual establirà els col·lectius prioritaris als quals s’adrecen aquests projectes.
 
La quantitat màxima d’aquesta subvenció pot arribar fins al 80% del cost de l’activitat, fins a un import màxim de 24.000 euros anuals.
 
·        Projectes experimentals de suport a la creació d’empreses: En aquest cas es subvencionaran aquelles accions que aportin innovació en l’àmbit de la creació d’empresa i suport a les persones emprenedores. Es consideren projectes innovadors aquells que facin aportacions innovadores en el tipus d’activitat, metodologia utilitzada, els col·lectius als quals es destina l’activitat i implicació amb els agents locals, entre d’altres.
 
La quantitat màxima d’aquesta subvenció pot arribar fins al 80% del cost de l’activitat, fins a un import màxim de 24.000 euros anuals.
 
Els beneficiaris d’aquesta ordre són els ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, diputacions, entitats metropolitanes, mancomunitats i societats públiques locals. En el cas de les línies B i C també poden optar als ajuts les entitats sense afany de lucre, les universitats o entitats que en depenguin i les cambres de comerç.
 
 
Plataforma de suport a l’emprenedoria
 
Pel que fa a laplataforma de suport a l’emprenedoria, el Govern crearà un portal web de productes i serveis de suport a les persones emprenedores i un espai web per a les entitats locals i el seu personal tècnic.
 
El portal oferirà informació, formació on-line, guies interactives sobre els tràmits per crear una empresa, el catàleg de formes jurídiques per constituir una empresa i diferents opcions per accedir a finançament, així com eines per elaborar el pla d’empresa i testar la idea de negoci. Els serveis s’oferiran de forma progressiva al conjunt del territori català i el portal es posarà en marxa a finals de 2008.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia