Direcció General de Comunicació

Noves terminals de radiocomunicacions per als cossos de seguretat i emergència de Catalunya

query_builder   25 juny 2008 14:20

event_note Nota de premsa

Noves terminals de radiocomunicacions per als cossos de seguretat i emergència de Catalunya

  • El Govern inverteix 7,9 milions d’euros en l’adquisició de noves terminals i equips complementaris 
  • Els nous aparells asseguraran la connexió a la xarxa RESCAT dels Mossos d’Esquadra de Tarragona i Terres de l’Ebre, on culminarà el desplegament el proper 1 de novembre
  • La integració dels sistemes de seguretat i emergència, a través de RESCAT, milloren el seu rendiment i l’eficàcia  
Els Mossos d’Esquadra, els bombers i els responsables de protecció civil tindran noves terminals de radiocomunicacions, que asseguraran la connexió a la xarxa RESCAT i, per tant, la integració dels sistemes d’emergències i de seguretat. En aquest sentit, el Govern ha aprovat avui destinar 7,9 milions d’euros per adquirir aparells per a aquest any a través de rènting.
 
Aquests nous equipaments inclouen terminals d’usuari per assegurar la connexió a la xarxa RESCAT dels Mossos d’Esquadra, especialment els de Tarragona i els de les Terres de l’Ebre, que a finals d’any acabaran el desplegament a Catalunya. L’import també servirà per renovar part dels terminals del cos de Bombers i també per incloure a les unitats mòbils, ordinadors connectats a la xarxa RESCAT i, d’aquesta manera, millorar l’arribada als sinistres.
 
A més, també es dotarà de terminals els efectius de la nova àrea de Protecció Civil i els responsables d’aquesta unitat dels ajuntaments de Catalunya que no tenen policia local, per integrar-se a la xarxa RESCAT.
 
Aquest any, s’inclourà a la xarxa RESCAT la cobertura de zones especials, com ara edificis singulars o túnels viaris, i s’obrirà als agents d’emergències i seguretat dels ajuntaments de Catalunya, implantant un sistema integral de gestió que permeti donar servei a aquests cossos. A més, la RESCAT millorarà substancialment la cobertura a les comarques de Tarragona, on enguany es desplegaran els Mossos d’Esquadra.  
 
Xarxa Rescat
 
La xarxa RESCAT ("Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat – Catalunya") és una plataforma tecnològica de telecomunicació destinada a tots els cossos del sector públic que resolen situacions que afecten la seguretat i les emergències de Catalunya. Es tracta d'una única xarxa física, amb un canal compartit, on els terminals que s'hi connecten poden comunicar-se directament.
 
En un primer moment cada cos operatiu tenia la seva pròpia xarxa de comunicacions, per exemple, el cos de Mossos d'Esquadra operava mitjançant la xarxa Nexus i el cos de Bombers mitjançant la xarxa Àgora, ambdues amb diferents tecnologies. El Govern va decidir integrar les xarxes d’altres cossos i agents operatius en la seguretat i les emergències (policies locals, bombers locals i ambulàncies) com a grups independents, amb possibilitat d’intercomunicar-se en qualsevol moment.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia