Direcció General de Comunicació

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) avaluarà dues actuacions a Palestina i Amèrica Central que reben el seu suport

query_builder   16 octubre 2007 13:48

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) avaluarà dues actuacions a Palestina i Amèrica Central que reben el seu suport

  • La mesura és el producte de l'esforç de l'ACCD fet en els darrers anys per a incorporar la cultura de l'avaluació en totes les actuacions impulsades
  • S'inclou l'avaluació dins el procés de planificació i execució dels projectes

El Govern ha autoritzat l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a contractar estudis d'avaluació de dues de les actuacions a les quals dóna suport: l'expansió del centre mèdic de Beit Sahour (Palestina, 2004-2006) i el Programa Regional de la  "Plataforma Sindical Común Centroamericana" (2001-2006).

Producte de l'esforç fet en els darrers anys per a incorporar la cultura de l'avaluació en les actuacions de l'ACCD, aquests estudis es demanen amb els següents objectius:

  • Avaluar l'execució de les actuacions, que aportarà informació sobre l'execució de les activitats plantejades i del pressupost, així com dels procediments i fòrmules de coordinació institucionals dutes a terme. 
  • Avaluar els resultats de les actuacions, és a dir, analitzar els resultats i els efectes del desplegament de les actuacions en funció dels objectius plantejats, dels recursos utilitzats i dels factors contextuals i socio-econòmics. 
  • Valorar el disseny de les actuacions de cara a orientar-ne el seu futur desenvolupament, entenent que descriuran tant les necessitats socials i institucionals actuals com els plantejaments dels objectius de les pròpies actuacions. 
  • Elaborar conclusions i recomanacions sobre la orientació i gestió futura de les actuacions.

Val a dir que aquestes actuacions responen a una voluntat clara d'incloure els exercicis d'avaluació dins el cicle de planificació i execució dels projectes als quals es dóna suport des de Catalunya i en concret des de l'ACCD. És així que queda contemplat en els darrers plans anuals i director de Cooperació al Desenvolupament com una de les principals línies d'actuació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia