Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació del Comitè d'Ètica de la Policia per promoure bones pràctiques i garantir a la ciutadania i a la pròpia policia conductes ètiques

query_builder   16 octubre 2007 13:54

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació del Comitè d'Ètica de la Policia per promoure bones pràctiques i garantir a la ciutadania i a la pròpia policia conductes ètiques

El Govern ha aprovat avui el Decret de creació del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya, un òrgan de caràcter consultiu en matèria de conducta ètica dels cossos de policia de les institucions pròpies de Catalunya, és a dir, de les policies locals i els Mossos d'Esquadra.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Espanya i que únicament té precedents en algunes policies locals d'alguns municipis, com el de Girona, i en uns pocs països, com ara Anglaterra i Canadà, on funcionen experiències semblants.

La finalitat del Comitè d'Ètica és promoure les bones pràctiques i ajudar a la prevenció de les actituds i activitats contràries a l'ètica i al tracte correcte a les persones en l'àmbit policial.

Donat que són els policies els primers interessats a controlar la qualitat i el bon fer de la seva feina, aquest òrgan s'encarregarà d'elaborar una proposta del futur Codi d'Ètica de la Policia de Catalunya, que farà propostes per a la millora de la conducta ètica policial i la imatge pública de les policies de Catalunya i per a la millora en la prestació del servei policial i les relacions amb la ciutadania.

També analitzarà les denúncies i les informacions que puguin afectar a conductes relacionades amb la corrupció policial, l'abús de poder o altres infraccions del Codi d'Ètica de la Policia de Catalunya o que puguin atemptar contra les bones pràctiques policials.

El Decret de creació del Comitè d'Ètica de la Policia que ha aprovat avui el Govern de la Generalitat estableix, entre d'altres qüestions, els principis, les funcions, el funcionament  i la composició d'aquest nou òrgan.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia