Direcció General de Comunicació

El Govern obre un procés de negociació per la Llei estatal per al desenvolupament sostenible del medi rural perquè vulnera competències de l'Estatut

query_builder   19 febrer 2008 14:05

event_note Nota de premsa

El Govern obre un procés de negociació per la Llei estatal per al desenvolupament sostenible del medi rural perquè vulnera competències de l'Estatut

El Govern ha acordat obrir un procés de negociació amb l’Estat per tal de resoldre les discrepàncies competencials suscitades en relació amb determinats articles de la Llei per al desenvolupament sostenible del medi rural aprovada pel Congrés el desembre passat.
 
En aquest sentit, el Govern ha pres avui l’acord d’encarregar al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, que presideix la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, l’inici d’aquestes negociacions.
 
El Consell Consultiu ha dictaminat per unanimitat que aquests articles vulneren les competències autonòmiques i, a partir d’aquest dictamen, el Govern negociarà la seva modificació, que s’haurà de dur a terme en un termini màxim de 9 mesos. Aquest és un període negociador que permet la normativa vigent i que busca solucionar les discrepàncies entre administracions abans d’optar per la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional.
 
La Llei estatal per al desenvolupament sostenible del medi rural pretén regular el manteniment de les condicions de vida i les rendes de la població rural i coordinar totes les politiques destinades a les àrees rurals, tant dels ministeris, com de la resta d’administracions.