Direcció General de Comunicació

El Govern dóna llum verda a les obres d'adequació del Centre Penitenciari Obert 2 de Barcelona

query_builder   2 desembre 2008 14:11

event_note Nota de premsa

El Govern dóna llum verda a les obres d'adequació del Centre Penitenciari Obert 2 de Barcelona

  • El projecte permetrà mantenir en funcionament una part de les instal·lacions de la presó de Trinitat per a interns en tercer grau de tractament, a l’espera que es construeixi el nou equipament que el substituirà
 
El Govern ha iniciat els tràmits per dur a terme les obres d’adequació del Centre Penitenciari Obert 2 de Barcelona. El projecte preveu el condicionament d’una part de les instal·lacions del Centre Penitenciari de Joves de Barcelona, ubicat al barri de la Trinitat, perquè es pugui mantenir temporalment en servei per als interns classificats en tercer grau de tractament, fins el seu trasllat definitiu, que tindrà lloc quan es construeixin els nous centres oberts previstos en el Pla d’equipaments penitenciaris a la ciutat de Barcelona.
 
L’adequació del Centre Obert 2 de Barcelona serà possible gràcies a la posada en funcionament del Centre Penitenciari de Joves, a la Roca del Vallès, divendres passat, que substituirà la presó de la Trinitat i que, en uns dies, acollirà tots els seus interns.
 
El Centre Penitenciari de Joves de Barcelona té actualment uns dos-cents interns que surten diàriament al carrer per realitzar activitats laborals i formatives relacionades amb el seu procés de reinserció. És per aquest motiu que aquests tipus de centres, que acullen persones en règim de semillibertat, necessiten de la proximitat dels recursos que els ofereix la seva ubicació a la ciutat.  
 
La presó de la Trinitat es convertirà en la primera a ser traslladada fora de Barcelona, i en el primer equipament penitenciari en situació precària que deixa de funcionar des que la Generalitat va assolir les competències en matèria d’execució penal, fa 24 anys, del total de sis centres que seran substituïts per noves instal·lacions en el marc del pla d’equipaments penitenciaris. Està previst que les obres d’enderrocament de la Trinitat s’iniciïn a primers d’any.
 
El Pla d’equipaments penitenciaris inclou la construcció de 8 centres penitenciaris -dels quals ja han obert les seves portes Brians 2, Lledoners i Joves-; el tancament de sis centres que ja no responen a les demandes del sistema penitenciari català, i la construcció de 5 centres oberts.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia