Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la licitació de la futura seu de l'Audiència de Girona

query_builder   26 agost 2008 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la licitació de la futura seu de l'Audiència de Girona

·        L’edifici comptarà amb més de 15.000 metres quadrats d’instal·lacions d’usos judicials
 
·        També s’avança en la construcció dels nous jutjats de Berga
 
 
El Govern ha impulsat avui la licitació i adjudicació del contracte per a la construcció, conservació i explotació del nou edifici judicial de Girona que, entre d’altres equipaments, allotjarà l’Audiència de Girona.
 
Els terrenys per a la construcció de l’edifici judicial de Girona estan situats on antigament hi havia la Plaça dels Braus, al carrer Torí, amb Av. Josep Tarradellas, Pg. de la Devesa i carrer Joan Pons. Està previst que les obres de construcció comencin el primer semestre de 2009 i acabin el segon semestre de 2010 i el cost de licitació de l’obra d’aquesta infraestructura se situa sobre els 23.787.660 euros.
 
Futur edifici judicial de Berga adaptat a les noves tecnologies
 
D’altra banda, el Govern ha acceptat la cessió gratuïta per part de l’Ajuntament de Berga d’un terreny de 1.486 m2 de superfície situat front al carrer Pla de l’Alemany 29 on s’hi construirà el nou edifici pels dos jutjats actuals de la ciutat i que comptarà també amb un espai de futur creixement. Al nou edifici judicial s’hi allotjaran el Registre Civil; el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu i detinguts.
 
L’import previst de les obres serà de 4.929.451 euros i està previst que s’iniciïn el primer semestre de 2009 i s’acabin el segon semestre de 2010.
L’edifici estarà plenament adaptat a les noves tecnologies, i comptarà amb equips de videoconferència, informatització del registre i repartiments d’assumptes, connexió via Internet a diverses bases de dades, bústies institucionals de correu electrònic per a tots els jutges i secretaris judicials, enregistrament de judicis i declaracions, etc.
 
Actualment, els jutjats de Berga estan situats en un edifici judicial a la Gran Via, 23, propietat del Departament de Justícia.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia