Direcció General de Comunicació

El Govern posa en marxa el Pla d'anglès per a joves de 18 a 30 anys que cursen FP o arts

query_builder   19 febrer 2008 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern posa en marxa el Pla d'anglès per a joves de 18 a 30 anys que cursen FP o arts

  • Les Escoles Oficials d’Idiomes impartiran cursos als mateixos centres on estudien habitualment els alumnes 
  • L’objectiu és potenciar el trilingüisme en els estudis més professionalitzadors 
  • De moment, el Pla s’implanta a sis famílies professionals o titulacions d’art, i en tres anys s’oferiran un total de 15.000 places
El Govern ha posat en marxa les mesures del Pla d’impuls de l’anglès adreçat als joves d’entre 18 i 30 anys, una iniciativa destinada als estudiants de Formació Professional, Escoles d’Hoteleria i Turisme i Escoles d’Art i Disseny, que té per objectiu potenciar l’aprenentatge d’idiomes en els estudis més professionalitzadors. El Pla s’impulsa mitjançant un conveni amb el Ministeri d’Educació i Ciència i tindrà una durada de tres anys, en els quals és previst que es doni oferta d’aprenentatge d’anglès a uns 15.000 alumnes.
 
En el primer curs d’implantació, que compta amb un pressupost d’1.620.326 euros, s’han posat les millors condicions perquè els alumnes puguin matricular-se. 10 Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) han ampliat les seves places per oferir un nombre determinat específicament als alumnes d’aquests estudis. Els estudis, doncs, són cursos oficials de les EOI, però s’imparteixen als mateixos centres on els estudiants cursen els seus estudis habituals. A més, els grups-aula són més reduïts dels que hi ha en una escola oficial d’idiomes. Els alumnes que superin les exigències acadèmiques del nivell cursat dels ensenyaments d'idiomes obtindran posteriorment els certificats previstos en l'ordenació curricular dels Ensenyaments Oficials d'iIdiomes sotmesos als pagaments de les taxes.
 
La iniciativa ha entrat en funcionament entre els mesos de desembre i gener, depenent de les circumstàncies de cada centre. En aquests primers mesos, 900 estudiants d’FP o d’art de 18 a 30 anys estan fent aquests cursos, impartits per 56 professors. D’ells, 30 són professors dels propis IES que prèviament van participar en unes reunions d’orientació pedagògica i que rebran un complement salarial de 250 euros per l’increment de dedicació, i els altres 26 són professors de les Escoles Oficials d’Idiomes que es desplacen fins a l’institut o l’escola d’art per impartir els cursos d’anglès.
 
El primer any, la iniciativa s’ ha implantat en nou famílies professionals:
-          Comerç
-          Administració
-          Hoteleria i Turisme
-          Manteniment Aeromecànic i d’Aviònica
-          Informàtica
-          Arts Plàstiques i Disseny
-          Estudis artístics superiors de Disseny
-          Conservació i Restauració de béns culturals
 
Els alumnes, tots ells estudiants d’aquests cicles formatius o estudis artístics, van presentar la seva sol·licitud als mateixos instituts d’educació secundària i aquests mateixos centres van organitzar les franges horàries que més convenien als seus estudiants. En tots els casos, els cursos que es realitzen corresponen al nivell bàsic, nivell 1 i nivell 2 i tenen una durada de 130 hores. Els estudiants van ser adjudicats a un o altre curs segons un test de nivell que van contestar prèviament.
 
 
 
Alumnes Pla de Joves 18-30 que ja han començat els cursos
 
 
Nivell 1 EOI
 
 
493
 
Nivell 2 EOI
 
 
407
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia