Direcció General de Comunicació

El Govern destina més d'un milió d'euros per impulsar accions humanitàries i sanitàries

query_builder   2 desembre 2008 14:17

event_note Nota de premsa

El Govern destina més d'un milió d'euros per impulsar accions humanitàries i sanitàries

  • Es duran a terme actuacions en el camp de la Sida, les drogodependències i per prevenir els efectes de l’onada de calor
  • El Departament de Salut signarà un Conveni amb Creu Roja per actuar en aquests àmbits
 
El Govern destinarà 1.280.102 euros a realitzar actuacions de caràcter sanitari i humanitari a través d’un conveni amb la Creu Roja de Catalunya que preveu mesures de prevenció de la sida, d’atenció a les persones amb drogodependència o de prevenció dels efectes de l’onada de calor, entre d’altres.
 
El conveni que el Departament de Salut signarà amb l’entitat servirà per fomentar totes aquestes activitats. Dins l’àmbit de la prevenció del VIH, es preveuen actuacions com el servei d’atenció i prevenció de la Sida entre joves i adolescents a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre o el seguiment del tractament antiretroviral en persones amb VIH positius en situació social deprimida en el centres dependents del Servei d’Atenció i Prevenció Sociosanitària. També hi ha previstes accions en el camp de les drogodependències, com el projecte d’informació i prevenció del consum de drogues.
 
Pel que fa a d’altres projectes contemplats en aquest conveni, en destaquen el desenvolupament del model de mediació intercultural en atenció primària per a la població immigrant, o el suport a l’establiment de la seu permanent del Centre per a la Cooperació a la Mediterrània de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja ubicada a Barcelona.
 
El Conveni inclou també el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) a Catalunya, per tal que la Creu Roja posi els recursos humans i materials per atendre els ciutadans en aquest àmbit de salut pública. Entre d’altres serveis relacionats amb aquest pla, hi ha la coordinació del servei de trucades de seguiment a pacients fràgils (persones grans, pacients crònics, etc.) i la coordinació del servei de trucades amb els dispositius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia