Direcció General de Comunicació

Els interns de Brians 2 rebran formació reglada a la nova escola d'adults "Víctor Català"

query_builder   16 octubre 2007 13:54

event_note Nota de premsa

Els interns de Brians 2 rebran formació reglada a la nova escola d'adults "Víctor Català"

  • El Govern aprova la creació del centre de formació de persones adultes ubicat al centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires
  • La formació d'adults als centres penitenciaris assoleix el 45'5% de la població reclusa amb disponibilitat per inscriure-s'hi

El Govern ha aprovat avui la creació del Centre de Formació de Persones Adultes "Víctor Català", on els interns del centre penitenciari Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, podran rebre formació reglada. L'aprovació d'aquest Decret era necessària per tal de regular l'activitat formativa que s'impartirà al nou centre.

Aquesta activitat docent està basada en el model educatiu que regeix els centres que existeixen a l'entorn comunitari, d'acord amb el conveni signat l'any 2006 pels departaments de Justícia i Educació.

L'oferta educativa del centre inclou els estudis reglats, com ara els cursos d'alfabetització, ESO, universitat a distància i alguns cicles de formació professional. Està previst que l'escola incorpori la perspectiva de gènere en totes les seves activitats educatives i formatives.

La formació d'adults als centres penitenciaris de Catalunya és una de les eines fonamentals per als processos de reinserció dels interns. Durant el primer semestre del 2007, els diferents programes escolars de formació d'adults dels equipaments penitenciaris van registrar una mitjana de 3.430 matriculacions, una xifra que suposa el 45,5% de la població reclusa amb disponibilitat per inscriure's en aquest cursos.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia