Direcció General de Comunicació

La Generalitat impulsa l'estudi del Pla Director de mobilitat de les Comarques Centrals

query_builder   16 octubre 2007 13:50

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa l'estudi del Pla Director de mobilitat de les Comarques Centrals

  • El Pla Director planificarà la millora de l'accessibilitat i promourà una mobilitat més sostenible i integrada en el medi ambient
  • El programa regularà el transport de viatgers i mercaderies, les xarxes viàries, ferroviàries, els serveis de transport i l'aparcament
  • El Pla també fomentarà l'ús de la bicicleta i els desplaçaments a peu

El Govern ha acordat encarregar l'estudi tècnic per a l'elaboració del Pla director de mobilitat de les Comarques Centrals, amb una dotació de 225.504 euros. L'objectiu del Govern és que en el termini d'un any es pugui redactar el Pla, per poder-lo aprovar i sotmetre'l a informació pública a partir del setembre de 2008.

La Llei de mobilitat 9/2003, de 15 juny, estableix la necessitat de redactar els plans directors de mobilitat com a instruments per a l'aplicació territorial de les Directrius nacionals de mobilitat, vigents des del 3 d'octubre de 2006.

El Govern ja ha iniciat enguany els estudis corresponents als Plans directors de mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran, les Comarques Gironines i Ponent i té en tràmit de contractació el corresponent a les Terres de l'Ebre. D'altra banda, recentment s'ha iniciat el procés d'informació pública del Pla director de mobilitat de la regió metropolitana de Barcelona, redactat per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Per la seva part, el Consorci de Transports de Camp de Tarragona realitzarà el Pla Director d'aquest àmbit territorial.

Ordenació de la mobilitat

Segons la Llei de mobilitat, els plans directors són la aplicació concreta a cada àmbit territorial d'allò que disposen les Directrius Nacionals de Mobilitat i han de recollir, principalment, els aspectes següents:

. Seguiment i gestió de la mobilitat de la zona
. Ordenació del trànsit interurbà
. Promoció del transport públic col.lectiu
. Foment de l'ús de la bicicleta i dels desplaçaments a peu
. Ordenació i explotació de la xarxa viària principal de la zona
. Organització de l'aparcament
. Transport i distribució de mercaderies

En el procés d'elaboració dels plans es garantirà la participació dels ens locals i de les entitats representatives en l'àmbit de la mobilitat.  Aquests plans es revisaran cada sis anys o quan es modifiquin les Directrius nacionals de mobilitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia