Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

query_builder   26 agost 2008 14:31

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern subvenciona amb 16,6 milions d’euros set entitats de lleure per finançar actuacions destinades a infants i joves
 
El Govern ha aprovat subvencionar amb 16.627.355 euros set entitats juvenils de lleure per desenvolupar actuacions de caràcter social, formatiu, cívic i associatiu adreçades a infants i joves. Aquests ajuts, que abasten fins el 2010, els aportaran els departaments d’Acció Social i Ciutadania, Governació i Administracions Públiques, Salut, Educació i Medi Ambient i Habitatge.
 
Les entitats destinatàries de les ajudes són la Fundació Catalana de l’Esplai, que rebrà 4.657.017 euros; la Fundació Pere Tarrés i la Coordinadora Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai, 4.445.043 euros; Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi, 2.980.633 euros; el Moviment Laic i Progressista, 2.897.379 euros; i Escoltes Catalans i la Fundació Josep Carol, 1.647.283 euros.
 
 
El Govern destina 700.000 euros a la creació del Centre d’Interpretació del Cogul, seu d’un dels conjunts d’art rupestre peninsular més destacats
 
El Govern concedirà una subvenció de 700.000 euros a l’Ajuntament de Cogul (Garrigues) per a la creació del Centre d’Interpretació del Cogul. Aquest centre permetrà als seus visitants descobrir i interpretar les pintures rupestres de la Roca dels Moros, situades a aquest municipi i considerades com el conjunt d’art rupestre més significatiu i emblemàtic de Catalunya. La Roca dels Moros figura entre els murals prehistòrics més divulgats de la bibliografia arqueològica peninsular. Enguany se celebra el centenari de la incorporació de les pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul a la bibliografia científica nacional i internacional.
 
És previst que les obres de construcció del centre comencin a finals de setembre. El projecte del Centre d’Interpretació proposa una organització en diferents zones: àrea d’accés, pàrquing, edifici de serveis i el conjunt patrimonial de les pintures. L’edifici acollirà diversos serveis, així com la rèplica de l’art rupestre i respectarà i s’adaptarà a l’entorn a nivell urbanístic i arquitectònic. La concessió d’aquesta subvenció es durà a terme mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Cogul i el Consell Comarcal de les Garrigues. Està previst que s’inverteixi un total d’1.300.000 euros en la creació del Centre d’Interpretació del Cogul, dels quals 700.000 corresponen al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació; 300.000, a la Diputació de Lleida, i els 300.000 restants, a l’Ajuntament de Cogul, que els ha rebut del Ministeri de Cultura.
 
 
El Govern inverteix 360.000 euros per a la realització d’activitats al Centre d’Art La Panera, de Lleida
 
El Govern concedirà una subvenció de 360.000 euros a l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Lleida per a la realització d’activitats al Centre d’Art La Panera durant l’any 2008.
 
La concessió d’aquesta subvenció es durà a terme mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural i l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Lleida. El conveni entre les dues administracions estipula la programació 2008 i compromet la realització de cinc o sis exposicions individuals o col·lectives de producció pròpia. El conveni també inclou la celebració de la Biennal Leandre Cristòfol, que es realitza des de 1997. L’acord pretén fomentar les activitats i programes del servei educatiu amb la finalitat de crear nous públics i d’apropar l’art contemporani a la ciutadania.
 
 
El Govern destina 320.000 euros a potenciar el centre de creació de circ La Vela de Vilanova i la Geltrú
 
El Govern ha aprovat avui concedir una subvenció de 320.000 euros a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per potenciar el projecte La Vela, Centre de creació i residència per a companyies de circ i de creació per a artistes.
 
La concessió d’aquesta subvenció es durà a terme mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El conveni preveu oferir una programació d’espectacles de circ produïts a l’espai de La Vela durant el 2008, i donar suport a les activitats del Circ de Nadal, del Festivalet de Primavera i del Festival de Tardor. Així mateix, el conveni inclou la participació en la xarxa d’equipaments i de difusió de circ a nivell nacional i internacional per potenciar els artistes catalans a fora i la coordinació del treball de La Vela en els àmbits de creació, producció i exhibició amb el Centre d’Arts Escèniques de Reus i el Festival Trapezi de Reus.
 
La subvenció al centre La Vela és una de les mesures previstes en el Pla Integral del Circ, fruit del consens entre el Govern i el sector. Aquest Pla, que preveu una inversió de 2,4 milions d’euros per al 2008, aborda des de diverses vessants la millora i l’impuls del sector del circ i proposa les polítiques a seguir perquè la formació, la creació, la difusió, la producció i la projecció internacional del circ es puguin desenvolupar en condicions adequades.
 
 
El Govern concedeix préstecs als propietaris d’explotacions de planter ornamental i professionals de jardineria afectats pel Decret de sequera
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català del Crèdit Agrari a atorgar préstecs als propietaris de les explotacions de planter ornamental i professionals de jardineria que hagin vist reduïdes les seves vendes o la seva activitat econòmica per les mesures excepcionals i d’emergència imposades pel Govern arran del Decret de sequera.
 
Amb aquest préstecs, l’import màxim dels quals serà de 100.000 euros, el Govern vol evitar que les dificultats financeres dels responsables de les explotacions agrícoles puguin reduir la seva competitivitat o l’abandonament de l’activitat agrícola per part dels titulars més joves que han realitzat inversions per a la seva modernització. El període per presentar les sol·licituds de préstec finalitzarà el 30 de setembre de 2008.
 
 
El Govern prorroga l’entrada en vigor de la prohibició de sacrificar gats i gossos a Sant Boi de Llobregat
 
El Govern ha acordat atorgar una pròrroga, fins a finals d’any, per a l'entrada en vigor de la prohibició de sacrificar gats i gossos a les instal·lacions per al manteniment d'animals de companyia a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat).
 
La Llei de protecció dels animals contempla aquesta prohibició de sacrifici però la Llei de mesures en matèria de Medi Ambient diu que el Govern pot prorrogar el termini per a l'entrada en vigor d'aquesta prohibició, fins a un màxim d'un any.
 
La Comissió Tècnica d'avaluació de la pròrroga per al sacrifici d'animals de companyia ha valorat favorablement l'atorgament d'una pròrroga a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat fins a finals d’any en considerar suficientment justificada la dificultat de complir la Llei de protecció dels animals tenint en compte l'increment en l'evolució de recollida d'animals malgrat les actuacions efectuades, i després d'haver presentat un pla que compromet l'assoliment en aquest període de temps dels objectius exigits.
 
 
 
 
El Govern completa la reestructuració del Departament de Justícia
 
El Govern completa la reestructuració del Departament de Justícia que va iniciar el gener de l’any passat amb l’objectiu d’adaptar-lo a les noves necessitats de l’Administració de justícia i del sistema penitenciari català, i garantir la prestació d’un servei públic eficient. El nou Decret de reestructuració afecta la Secretaria General del Departament i la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.
 
Els canvis responen a la necessitat de gestionar el creixent nombre d’infraestructures al servei de l’Administració de justícia i les noves competències, i en l’àmbit dels serveis penitenciaris, es potencia la coordinació entre centres penitenciaris i l’execució de les mesures penals alternatives a la presó.
 
Pel que fa a la Secretaria General, el Decret modifica l’estructura de la Direcció General d’Infraestructures, i separa les àrees de manteniment i serveis i la d’obres, amb la voluntat de mantenir una gestió eficient del conjunt creixent d’infraestructures que depenen del Departament de Justícia. D’altra banda, els canvis també doten la Secretaria General d’una unitat de suport única, centralitzada en el Gabinet Tècnic, que agrupa les funcions que fins ara assumien les àrees d’Auditoria de Gestió i de Projectes de Desenvolupament Organitzatiu.
 
Per últim, l’assumpció per part del Departament de Justícia de noves competències en matèria de notaries i registres públics de la propietat, mercantils i de béns mobles, i d’associacions i fundacions, fa necessari reforçar l’estructura de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques, amb la Subdirecció General d’Entitats Jurídiques i el Servei de Coordinació Tècnica i Assessorament d’Entitats de Dret Públic.
 
Pel que fa a la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, són tres els canvis que modifiquen la seva estructura. El primer distingeix, amb la creació de dues subdireccions generals, l’àmbit de la Justícia Juvenil i el de Reparació i Execució Penal a la Comunitat. Aquesta última subdirecció ha de servir per reforçar les capacitats del departament que han de permetre un augment significatiu de les mesures penals alternatives a la presó. La segona de les modificacions que afecten la secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil la dota d’una àrea específica –la Subdirecció General de Centres i Gestió Penitenciària- per fer més operativa la coordinació entre la Direcció General de Recursos i Règim Penitenciari i els equips directius dels diferents centres penitenciaris. Per últim, les estructures de suport, com ara les que s’encarreguen de la gestió econòmica i dels recursos humans dels diferents àmbits, dependran directament de la secretaria.
 
NOMENAMENT
 
 
Josep Villarreal i Moreno, secretari general del Departament de Justícia
 
Nascut a Barcelona l’any 1956, és llicenciat en Ciències Econòmiques, en l’especialitat de Teoria Política, per la Universitat de Barcelona. Actualment cursa estudis de doctorat en la Univesitat Politècnica de Catalunya, on ja ha presentat el treball de recerca.
 
Funcionari de la Generalitat, des del 1983 ha ocupat diversos càrrecs al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, a la Corporació Metropolitana de Barcelona, a la Diputació de Barcelona i a l’Escola Industrial de Barcelona. Ha participat com a ponent i conferenciant en nombrosos cursos, jornades i seminaris sobre economia, organització, política sectorial, gestió econòmicofinancera, etc.
 
 
El nou secretari general del Departament de Justícia substitueix Joan Mauri i Majós, que ha ocupat aquest càrrec des de desembre de 2006 i que ha cessat a petició pròpia.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia