Direcció General de Comunicació

El Govern promou 163 nous habitatges protegits al barri de Via Trajana de Sant Adrià de Besòs

query_builder   19 febrer 2008 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern promou 163 nous habitatges protegits al barri de Via Trajana de Sant Adrià de Besòs

  • Les obres compten amb un pressupost de més de 21 milions d’euros
El Govern ha autoritzat iniciar el procés de licitació per a la construcció de 163 habitatges de protecció oficial al barri de Via Trajana de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Les obres, impulsades per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), representen una inversió de 21,11 milions d’euros. Tots els habitatges promocionats s’adjudicaran per sorteig, seguint els criteris ordinaris d’adjudicació d’habitatges de protecció oficial.
 
Aquesta promoció s’inscriu en el marc del Pacte Nacional per a l’Habitatge, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals hi ha l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’INCASÒL. En aquest sentit, i atès que l’objectiu del Govern és facilitar l’accés de la ciutadania a l’habitatge, el preu de compra i/o lloguer d’aquestes promocions serà molt assequible comparat amb els preus del mercat lliure. Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència.
 
 
Dos edificis per a habitatges i un nou equipament
 
La nova promoció forma part de la darrera fase del procés de remodelació del barri de Via Trajana, amb la qual culmina aquest procés de remodelació urbanística. L’obra es basa en un projecte de Gallego Arquitectes, SL.
 
La promoció és situada a la cruïlla de l’avinguda de Guipúscoa, l’avinguda del Ferrocarril i el carrer de Via Trajana, en un solar que l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs cedeix a l’INCASÒL. Es tracta de tres edificis, dos dels quals són destinats als 163 habitatges i l’altre, a un nou equipament.
 
El primer bloc acollirà 123 habitatges de compravenda, dels quals 85 tenen tres dormitoris i 38 en tenen dos, i la seva superfície útil oscil·la entre els 56m2 del més petit i els 75m2 del més gran. En aquest edifici es construeixen 3 habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i les plantes inferiors es destinen a ús terciari.
 
El segon bloc consta de 40 habitatges dotacionals de lloguer, distribuïts en quatre plantes. Tots els pisos tenen un dormitori i la seva superfície útil és a l’entorn dels 40 m2. Dos del total d’habitatges són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La planta semisoterrani es deixa lliure i genera un porxo cobert.
 
L’edifici destinat a equipament es construeix aprofitant el desnivell existent entre l’avinguda de Guipúscoa i el Parc de la Via Trajana. La promoció compta amb un aparcament de 110 places, que uneix tots tres edificis a la planta soterrani.
 
Les instal·lacions de la nova promoció també inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques d’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia