Direcció General de Comunicació

Impuls a la construcció del futur edifici judicial d'Esplugues de Llobregat

query_builder   2 desembre 2008 14:11

event_note Nota de premsa

Impuls a la construcció del futur edifici judicial d'Esplugues de Llobregat

  • El Govern accepta la cessió gratuïta dels terrenys que han d’acollir les futures dependències judicials del municipi i que agruparan els actuals serveis, ara dispersos en dos edificis
 
El Govern ha aprovat avui un dels tràmits previs necessaris per impulsar la construcció del futur edifici judicial d’Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat, i ha acceptat la cessió gratuïta, del terreny de 3.229 m2 cedit pel consistori i situat al sector Sant Llorenç. Aquest solar es convertirà en la futura seu de les dependències judicials del municipi, que ara es troben dispersos en dos edificis diferents.
 
El nou edifici judicial acollirà els tres jutjats actuals de primera instància i instrucció, un d’ells amb atribucions en assumptes de violència sobre la dona (VIDO), i ha estat projectat per tal que sigui possible la seva ampliació quan això sigui necessari.
 
De moment està previst que s’hi allotgin el Registre Civil, el jutjat de guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, unitat administrativa, atenció ciutadana, arxiu i detinguts.
 
El Departament de Justícia ja ha realitzat el projecte executiu de l’obra de construcció del nou edifici judicial i properament iniciarà el procés de licitació del dret de superfície, que es farà durant l’any 2009.
 
El nou edifici disposarà de les darreres tecnologies adaptades als serveis judicials: equips de videoconferència, informatització del registre i repartiments d’assumptes, connexió via Internet amb diverses bases de dades, bústies institucionals de correu electrònic per a tots els jutges i secretaris judicials, enregistrament de judicis i declaracions, etc.
Actualment, les dependències judicials d’Esplugues de Llobregat estan situades en dos indrets diferents: el Deganat i els jutjats de primera instància i instrucció núm. 1 (Registre Civil), 2 i 3 (VIDO) són al carrer Tomás Bretón, 32-34, i els arxius dels jutjats, al carrer Joan Brillas, 19.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia