Direcció General de Comunicació

El president fixa les prioritats del nou curs polític en la lluita contra la crisi econòmica

query_builder   1 setembre 2009 14:51

event_note Nota de premsa

El president fixa les prioritats del nou curs polític en la lluita contra la crisi econòmica

  • El Govern aprova augmentar en 15 milions els recursos destinats a les beques menjador i accelerar la signatura de l’Acord per la Ocupació Juvenil
 
El president de la Generalitat, José Montilla, ha fixat, durant la reunió del Consell Executiu d’aquest matí, les que hauran de ser les prioritats del Govern per al nou curs polític que comença, centrades en les mesures de lluita contra la crisi econòmica.
 
Seguint el fil de les resolucions aprovades en el ple monogràfic sobre el nou model de finançament, el passat 24 de juliol, el Govern ha acordat, a instàncies del president, augmentar el volum de les beques-menjador en el curs que arrenca aquest mes de setembre.
 
L’objectiu del Govern és incrementar en 15 milions els recursos destinats als ajuts de menjador a les escoles, passant dels 27,9 milions del curs 2008-2009, a 42,9 milions d’euros per aquest curs. Aquest augment permetrà que 30.000 nens més obtinguin un ajut de menjador en aquest curs, i augmentarà també el nombre d’alumnes que reben un ajut de menjador no obligatori del 75% o el 100% de del cost de l’àpat (en el cas de les ajudes no obligatòries, la cobertura acostuma a ser del 50%).
 
A més, el president ha donat indicacions als consellers per tal d’accelerar el tancament i la signatura de l’Acord per l’Ocupació Juvenil 2009-2012. Aquest pla, que estan ultimant els Departaments de Treball i d’Acció Social amb patronals, sindicats i el Consell de la Joventut de Catalunya, plantejarà un conjunt de mesures amb l’objectiu reduir la precarietat, la temporalitat i la sinistralitat dels joves en el mercat de treball.
 
Finalment, el Consell Executiu ha acordat també reduir les garanties financeres exigides a les empreses privades que treballen amb l’administració pública per situar-les en un percentatge similar al que fixa la Llei de Contractes de l’Estat per al conjunt de l’Administració.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia