Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Ripollès

query_builder   3 juny 2008 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Ripollès

 
  • La creació del Consorci del Govern Territorial de Salut del Ripollès és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 16 consorcis i en té previst un total de 37
 
  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en l'ordenació, priorització i coordinació del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població
 
 
El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Ripollès i n’ha aprovat els Estatuts. La creació d’aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquest, ja són 16 els ens constituïts (Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l’Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; Bages-Solsonès, Berguedà, Baix Llobregat Nord, Baix Montseny, Alta Ribagorça), i al llarg d’aquest any s’enllestirà la resta.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local enl'ordenació, priorització i coordinaciódelsistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d'un dimensionat que inclogui com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària. El Govern Territorial de Salut del Ripollès comprèn una població de 25.956 habitants.
 
El Pacte per a la Salut del Ripollès es va signar el 20 d’abril de 2007 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els ajuntaments de Campdevànol, Campelles, Camprodon, Gombrèn, Llanars, Les Llosses, Molló, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Fresser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Seguries, Setcases, Toses, Vallfogona de Ripollès, Vilallonga de Ter i el Consell Comarcal del Ripollès.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia