Direcció General de Comunicació

El Govern avança en la construcció del Regadiu de la Terra Alta

query_builder   25 març 2008 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern avança en la construcció del Regadiu de la Terra Alta

·        Declara l’ocupació urgent de terrenys als termes municipals de la Fatarella, Corbera d’Ebre i Vilalba dels Arcs per les obres d’execució d’una nova fase de la infraestructura
 
·        L’import total del Regadiu de la Terra Alta és de 2,3 milions d’euros i es preveu arribar a les 14.200 hectàrees
 
El Govern ha aprovat impulsar una nova fase del projecte del Regadiu de la Terra Alta amb l'ocupació urgent dels béns afectats d'expropiació de la infraestructura en els municipis de la Fatarella, Corbera d’Ebre i Vilalba dels Arcs que permetrà transformar en reg de suport 742 noves hectàrees.
 
L’àmbit d'aquesta actuació és la zona oriental de la comarca de la Terra Alta, on el sector agrari és important i requereix infraestructures rurals i agràries que afavoreixin el seu desenvolupament i modernització. D’aquesta manera, es podrà disposar dels terrenys necessaris per executar les obres amb la major celeritat possible.
 
L’acord d’avui permetrà impulsar la construcció d’una estació de bombament amb la corresponent escomesa elèctrica, una canonada de 5,4 quilòmetres i l'anomenada bassa 3. Es parteix d'una bassa que ja existeix i que dóna servei a la xarxa d'una fase anterior. L'estació de bombament impulsarà els cabdals necessaris fins a la bassa 3, que emmagatzemarà i regularà l'aigua necessària per al reg d’aquesta àrea.
 
El Departament d'Agricultura Alimentació i Acció Rural promou l'ampliació del Regadiu de la Terra Alta, i a dia d'avui, s'estan executant les obres per tal de regar les 3.632 hectàrees que, juntament amb les terres ja transformades, completaran les 9.315 hectàrees previstes inicialment. En successives fases es preveu estendre el reg fins a 14.200 hectàrees. Els conreus són, bàsicament, de vinya, olivera i ametllers, i se situen als termes municipals de Batea, Bot, Corbera d'Ebre, Gandesa, la Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.
 
L’encarregada d’executar les obres és l’empresa pública Regs de Catalunya SA (REGSA), que destinarà 2.329.391 euros per la totalitat de l’obra. Segons les previsions, l’obra s’iniciarà al juliol i el projecte finalitzarà el març de 2009.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia