Direcció General de Comunicació

El Govern desencalla un reg històric

query_builder   9 juny 2009 15:21

event_note Nota de premsa

El Govern desencalla un reg històric

  • L’executiu invertirà 13,4 milions d’euros en els regadius compensatoris del pantà de Rialb
 
El Govern ha desencallat avui un reg històric, reclamat pel territori des de fa anys. Arran de la fixació de l’aportació econòmica dels beneficiaris dels regadius compensatoris pel pantà de Rialb (Bassella marge esquerre i Pinell del Solsonès, de Peramola-Bassella marge dret, i d’Oliana), l’executiu té llum verda per començar a executar les obres en aquesta zona.
 
El Govern executarà les obres de la xarxa de distribució d’aquests regadius de compensació de l’embassament de Rialb amb un import total de 13,4 milions d’euros. El pagament de les aportacions dels beneficiaris es farà efectiu en el termini de deu dies naturals a partir de l’arribada de l’aigua de la xarxa de reg a la finca dels beneficiaris, i serà abonat directament a la seva empresa pública Regs de Catalunya (REGSA).
 
Els tres projectes afectats pels acords de Govern aprovats avui sumen una superfície total de 1.471 hectàrees i beneficiaran uns 290 regants: el regadiu de Peramola-Bassella (marge dret: 571 hectàrees amb una dotació d’aigua prevista de 5.352 m3/ha/any), el reg d’Oliana (271 hectàrees amb una dotació de 5.352 m3/ha/any), i el de Bassella-Pinells del Solsonès (marge esquerre, amb una superfície màxima de 629 hectàrees i amb una dotació de 5.318 m3/ha/any).
 
La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) paga la xarxa primària, mentre el Govern i els regants assumeixen la xarxa secundaria. Pel que fa a l’estat de les obres, la CHE ja ha començat a construir la captació mitjançant una perforació a l’embassament d’Oliana. El Govern, per la seva part, té redactats els projectes constructius de les xarxes de distribució, i, un cop desencallat el projecte, les obres ja es podran iniciar aquest any.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia