Direcció General de Comunicació

El Govern deroga el Decret de sequera

query_builder   13 gener 2009 14:42

event_note Nota de premsa

El Govern deroga el Decret de sequera

  • La conca de la Muga torna a l’escenari de normalitat després de les pluges registrades en les darreres setmanes
  • Aquestes decisions seran efectives a partir de divendres quan es publiqui el Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
  • Tot i la millora de les reserves, el Govern finalitzarà les obres previstes a l’Alt Empordà amb motiu de l’episodi de sequera
 
El Govern ha acordat avui, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i amb l’informe favorable del consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, derogar el Decret de sequera i canviar d’escenari les conques de la Muga, Cap de Creus i Costa Nord, que retornaran a la situació de normalitat. Cal tenir en compte que aquestes mesures seran efectives a partir de divendres quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
 
La derogació del Decret i el canvi d’escenari de les conques esmentades és a causa de les abundants pluges caigudes a finals del mes de desembre de 2008, que han propiciat que l’embassament de Boadella (conca de la Muga) es trobi actualment a més del 47% de la seva capacitat, un 25% més que fa tres setmanes. 
 
Tot això permetrà situar totes les conques de Catalunya en un escenari de normalitat, incloent les conques de la Muga (situada en l’escenari d’excepcionalitat 2 des de novembre de 2007) i Cap de Creus i Costa Nord (en excepcionalitat 1 des de finals de 2007). 
 
Obres per garantir l’abastament a l’Alt Empordà

Tot i aquesta millora de les reserves embassades a la conca de la Muga, el Govern continuarà amb l’execució de les obres previstes a l’Alt Empordà per garantir l’abastament d’aigua en aquesta zona.

Entre aquestes mesures destaquen la connexió dels pous de Pont de Molins a la xarxa d’abastament de Figueres (Fisersa); la instal·lació d’una planta d’osmosi destinada a garantir l’abastament a Portbou; la perforació de tres nous pous i l’habilitació d’una planta de tractament d’osmosi inversa al municipi de Colera; les subvencions atorgades per recuperar captacions en desús a la Vajol, Masarac, Cadaqués, Llançà, Vilamaniscle, Masarac, Rabòs d’Empordà, Palau-Saverdera, Mancomunitat Garriguella, Pau i Vilajuïga; i les perforacions de pous a la zona de Peralada, entre altres.
 
El Govern agraeix a tota la ciutadania, a les institucions competents, a les empreses concessionàries i als diferents usuaris de l’aigua els esforços realitzats durant la vigència del Decret en matèria d’ús eficient i d’estalvi. Una actitud que cal consolidar i que cal mantenir, sempre i en tot moment, com a principi clau d’una bona gestió de l’aigua juntament amb la resta de mesures i actuacions (estructurals i de garantia d’abastament) actualment en execució i que es continuaran portant a terme per assolir la millora de la qualitat de l’aigua i la garantia ambiental i de disponibilitat en tot el territori de Catalunya, d’acord amb els principis de la Directiva marc de l’aigua.
 
No obstant, tot i la tornada a la normalitat de totes les conques catalanes, el Govern continuarà fomentant l’estalvi mitjançant diverses campanyes, amb l’objectiu de consolidar un ús racional i eficient de l’aigua entre tots els usuaris de l’aigua.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia