Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la construcció de nous edificis judicials a Sant Feliu de Llobregat i Tortosa

query_builder   7 octubre 2008 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció de nous edificis judicials a Sant Feliu de Llobregat i Tortosa

  • S’accepten els terrenys cedits per al futur Palau de Justícia de Sant Feliu de Llobregat
 
  • El Govern acorda adquirir tres finques a Tortosa per al complex judicial que acollirà el futur palau judicial, jutjats, registre civil i dependències forenses
 
El Govern ha acceptat avui la cessió d’un terreny de 5.590 metres quadrats del municipi de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i ha autoritzat l’adquisició de tres finques a la ciutat de Tortosa (Baix Ebre) per a noves dependències judicials.
 
Els terrenys de Sant Feliu de Llobregat estan situats al sector del Bon Salvador i han estat cedits gratuïtament per l’Ajuntament per emplaçar-hi el futur Palau de Justícia del municipi.
 
L’obra tindrà una superfície construïda de 10.812 metres quadrats i tindrà capacitat per a 12 jutjats. S’hi preveuen instal·lar els vuit jutjats ja existents, i tindrà espai per a 4 jutjats més per facilitar els futurs creixements.
 
Adquisició de terrenys a Tortosa
 
Les tres finques que s’adquiriran a Tortosa tenen un cost total de 861.552 euros. Es tracta d’un terreny situat al carrer de la Mercè, número 7, i part d’un altre al carrer de Sant Felip Neri, número 6, que conformen tres finques registrals. Els terrenys que s’adquiriran se sumaran als cedits per l’Ajuntament de Tortosa amb la finalitat de construir-hi un nou palau judicial.
 
El futur equipament tindrà una superfície construïda de 3.347 metres quadrats. S’hi traslladaran el jutjat penal i el jutjat social ja existents i s’ampliaran els serveis amb un nou jutjat contenciós administratiu, registre civil i dependències forenses.
 
Un cop finalitzin les obres de construcció del nou equipament, es preveu la reforma de l’edifici judicial de la Plaça dels Estudis, situat al costat dels terrenys s’adquireixen.
 
Les actuacions que es duen a terme per impulsar els projectes dels palaus de justícia de Sant Feliu de Llobregat i de Tortosa estan programades en el Pla d’inversions en edificis judicials que du a terme el Departament de Justícia. El pla preveu més de quaranta actuacions per dotar el servei públic de l’Administració de justícia d’instal·lacions adequades i acostar la justícia a la ciutadania.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia