Direcció General de Comunicació

El Govern ajuda a formar 1.200 joves professionals administratius per a petites i mitjanes empreses

query_builder   7 octubre 2008 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern ajuda a formar 1.200 joves professionals administratius per a petites i mitjanes empreses

  • El Departament de Treball atorga un ajut de més de 3.505.000 d’euros a la Fundació Inform per impartir 72 cursos de simulació administrativa avançada durant el 2008

  • L’índex d’inserció laboral dels joves que van participar el 2007 en la formació va ser del 71%
 
Al voltant de 1.200 joves es podran formar com a professionals administratius per a petites i mitjanes empreses arran del conveni signat pel Departament de Treball amb la Fundació Inform que subvencionarà amb 3.505.000 euros un programa de formació per a joves en el camp de l’administració d’empreses.
 
La Fundació Inform - Institut per a la Formació de Joves vers l’Administració d’Empreses realitzarà 72 accions formatives de l’especialitat tècnica en gestió de petites i mitjanes empreses de 644 hores de durada cadascuna. Els joves participants faran un itinerari formatiu personalitzat d’acord amb les seves necessitats i aprendran en un context en el qual es viu l’ambient laboral i es desenvolupen les condicions d’una relació de treball.
 
El nivell d’inserció laboral dels joves que van participar el 2007 en la formació com a tècnic administratiu per a petites i mitjanes empreses és del 71% segons les dades de les últimes edicions.
 
La formació: objectiu clau
 
L’atorgament de l’ajut de 3.505.000 euros està en consonància amb les iniciatives endegades pel Departament de Treball per incrementar el grau de formació de les persones amb l’objectiu de millorar el nivell d’ocupabilitat.
 
La formació és la clau per tenir una feina millor remunerada i estable, tal i com demostren les últimes dades de l’Enquesta de Població Activa de Catalunya que indiquen que la taxa d’atur de les persones sense estudis o que només tenen estudis primaris duplica la de les persones que tenen estudis secundaris o un títol de grau mitjà de formació professional, i quadruplica la taxa d’atur de les persones que han cursat estudis de grau superior de formació professional o tenen diplomatures o llicenciatures universitàries.
 
Fundació Inform
 
La Fundació Inform agrupa 13 ajuntaments, entre els quals hi ha el de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i 5 centres de formació professional.
La resta d’ajuntaments són els de Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet, Tortosa, Lleida, Reus, Rubí, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i el Vendrell.
 
Aquests ajuntaments i entitats han estat pioners al conjunt de l’Estat pel que fa la metodologia de la simulació d’empreses, i han constituït un punt de partida per posar en marxa una xarxa estatal que avui agrupa prop de 240 centres a tota Espanya desenvolupant la mateixa metodologia.
 
En el context dels programes de qualificació professional, el Servei d’Ocupació de Catalunya valora especialment la metodologia utilitzada per la Fundació Inform, basada en reproduir situacions laborals reals de forma simulada per formar els seus alumnes en el camp de l’administració d’empreses.
 
Per desplegar aquesta metodologia, la Fundació disposa d’una xarxa de 5.000 empreses transnacionals ‘simulades’ creades especialment per donar més veracitat a la formació dels seus alumnes. A més, també cal destacar l’aprenentatge d’idiomes, la formació on line i el foment de l’autocupació com a eixos centrals dels seus programes formatius, així com la capacitat d’innovació de la Fundació, que ha sabut adaptar-se tant a les noves necessitats de les empreses com a un mercat laboral canviant i divers.
 
Programa europeu SEFED
 
La Fundació Inform, que té la seva seu i activitat principal a Catalunya, és membre de l’Associació europea EUROPEN i titular del programa SEFED per tot l’Estat espanyol.
 
El programa SEFED té l’objectiu de promoure la formació en el camp administratiu per mitjà de la simulació reproduint situacions reals. Cada centre formatiu adopta la forma i distribució d’una oficina administrativa d’una empresa fictícia on es reprodueixen els circuits administratius, les relacions típiques i els moviments normals d’una empresa.
 
Aquest programa està constituït per una xarxa d’empreses simulades de sectors comercials diversos. La simulació de les empreses només és factible amb una sèrie d’agents i circumstàncies externes que donin sentit al desenvolupament de les seves activitats.
 
La Fundació Inform ha desenvolupat una metodologia de simulació d’empreses amb una visió de futur i amb una trajectòria de treball basada en uns principis fonamentals, entre els quals destaca la transferibilitat de coneixements i de la pròpia tecnologia. Així, el Servei d’Ocupació de Catalunya –mitjançant la Fundació- posa a disposició de tots els ajuntaments interessats aquesta eina de formació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia