Direcció General de Comunicació

El Govern millora el sanejament de la comarca del Priorat amb la construcció de dues noves depuradores

query_builder   13 octubre 2009 14:12

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament de la comarca del Priorat amb la construcció de dues noves depuradores

 
  • Aquestes actuacions es desenvoluparan a Capçanes i a la Torre de Fontaubella
  • S’invertiran prop d’1,4 milions d’euros en les obres, finançades en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
  • També es construirà un nou dipòsit a Castellvell del Camp, que incrementarà la disponibilitat d’aigua al Baix Camp
 
El Govern ha impulsat avui les obres que milloraran el sanejament a la comarca del Priorat. Es construiran dues noves depuradores a Capçanes i la Torre de Fontaubella, que tractaran un cabal de 165 m3/dia. Aquestes dues actuacions comportaran una inversió propera als 1,4 milions d’euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La depuradora de Capçanes tindrà un cost proper als 835.000 euros i podrà tractar un cabal diari de 140 m3/dia. Pel que fa a l’estació de tractament d’aigües residuals de la Torre de Fontaubella, aquesta tindrà un cost superior als 546.600 euros i tractarà un cabal de 25 m3/dia. Mitjançant la construcció d’aquestes dues depuradores i de la instal·lació de més de 500 metres de longitud de xarxa de col·lectors s’aconseguirà una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental de les lleres públiques afectades.
 
Sanejament a Catalunya
El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 350 depuradores en funcionament, que donen servei a més de 500 municipis. Aquestes instal·lacions asseguren el sanejament de l’aigua del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, Catalunya comptarà amb 1.544 instal·lacions de sanejament en funcionament, que hauran suposat una inversió total de 1.526 milions d’euros.
 
Nou dipòsit a Castellvell del Camp
El Govern també ha aprovat avui les obres que incrementaran la disponibilitat d’aigua als municipis de Castellvell del Camp, Reus, Almoster, la Selva del Camp, l’Albiol i Alcover, mitjançant la construcció d’un dipòsit de 1.000 m3 de capacitat que estarà ubicat a la localitat de Castellvell del Camp. Aquesta infraestructura es construirà al costat del dipòsit ja existent (de 300 m3 de capacitat) i s’habilitarà la connexió entre les dues infraestructures. En aquests treballs s’invertiran més de 382.200 euros.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia