Direcció General de Comunicació

Els nens catalans de 7 i 8 anys podran accedir al dentista de franc a partir del darrer trimestre de 2008

query_builder   26 febrer 2008 13:36

event_note Nota de premsa

Els nens catalans de 7 i 8 anys podran accedir al dentista de franc a partir del darrer trimestre de 2008

  • La mesura beneficiarà inicialment uns 130.000 nens i nenes nascuts el 2000 i el 2001 
  • La iniciativa és possible gràcies a l’acord signat entre el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut per a la posada en marxa del Pla de Salut Bucodental 
  • El Govern incorporarà progressivament els diferents grups d'edat al Pla amb l'horitzó que, el 2016, tots els infants d'entre 7 i 15 anys puguin accedir gratuïtament a l'atenció bucodental.
  
Uns 130.000 nens de 7 i 8 anys podran anar al dentista de franc a partir del darrer trimestre d'enguany, gràcies a l'acord signat entre el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut per a la posada en marxa del Pla de Salut Bucodental. El Govern incorporarà progressivament els diferents grups d'edat al Pla amb l'horitzó que, el 2016, tots els infants d'entre 7 i 15 anys puguin accedir gratuïtament a l'atenció bucodental. Es calcula que l’extensió del programa al 100% de la població de 7 a 15 anys suposarà aproximadament un total de 800.000 nens i nenes.
 
El pressupost previst per a la implementació del servei durant el 2008 és de 3,6 milions d'euros, repartits a parts iguals entre el govern espanyol i el català. Es prioritzarà l’assistència bucodental a través dels 350 centres d’atenció primària de la xarxa pública en que es fan serveis d’odontologia, i que actualment compten amb 320 professionals.
 
Serveis inclosos en el Pla de Salut Bucodental
 
La cartera de serveis prevista inclou un examen anual amb els tractaments i actuacions següents:
 
  • Instruccions sanitàries en matèria de dieta i salut bucodental, acompanyades de la formació en higiene bucodental als nens i els seus pares o tutors.
  • Aplicació de fluor tòpic, d’acord amb la política de fluoració de cada CCAA, i de les necessitats individuals de cada nen.
  • Revisió anual de l’estat de salut de la cavitat bucal, incloent l’exploració radiogràfica quan sigui necessari.
  • Segellat de fissures en molars permanents
  • Obturació en peces dentàries permanents.
  • Tractaments pulpars (endodòncies) de les peces dentaries permanents amb lesions pulpars irreversibles que puguin ser reparades.
  • Exodòncia en peces dentaries temporals
  • Tartrectomies
  • Tractament d’incisives i canines permanents en cas de malalties, malformacions o traumatismes, excepte en situacions amb tercers obligats al pagament.
 
Queden exclosos del programa el tractament reparador de la dentició temporal, les ortodòncies, els tractaments estètics, els implants dentaris i els tractament per traumatismes quan existeixi un tercer obligat a respondre del tractament.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia