Direcció General de Comunicació

El Govern estableix el calendari de trasllats a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet

query_builder   28 abril 2009 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern estableix el calendari de trasllats a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet

  • Els primers treballadors del partit judicial de Barcelona arribaran el 4 de maig i l’últim trasllat es realitzarà el 26 d’octubre d’aquest any
  • Les noves dependències del macrocomplex rebran més de 158.000 caixes que contindran 80.000 metres lineals de documentació judicial
  • Els òrgans judicials tindran a la seva disposició un servei d’acollida durant les dues setmanes posteriors a la seva posada en marxa
 
El Govern ha establert avui el calendari dels trasllats dels jutjats de Barcelona a la nova Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’ordre dels trasllats s’ha elaborat amb la participació activa dels representants del partit judicial de Barcelona per tal d’arribar a un consens que minimitzi l’impacte que una operació d’aquesta envergadura pot provocar sobre l’activitat judicial, amb especial atenció als serveis de guàrdia de les jurisdiccions d’instrucció, Violència sobre la Dona i Menors.
 
Els primers treballadors del partit judicial de Barcelona que es traslladen a la Ciutat de la Justícia arribaran el 4 de maig i l’últim trasllat es realitzarà previsiblement el 26 d’octubre de 2009. El trasllat de les unitats, serveis i òrgans judicials del partit judicial de Barcelona s’ha planificat executar-lo en 29 operacions logístiques. Aquestes operacions inclouen el trasllat de l’arxiu de tràmit -amb els assumptes que els treballadors tenen a la seva immediata disposició al seu lloc de treball-, l’arxiu de gestió de cadascun dels edificis judicials, les pertinences personals i el material comú.
 
Els trasllats s’han planificat per ser realitzats preferentment en divendres tot i que també se n’han previst entre setmana, com és el cas de les unitats de serveis i òrgans judicials amb serveis de guàrdia, per tal d’evitar que coincideixin el trasllat i l’entrada o la sortida de l’òrgan judicial en servei de guàrdia.
 
Per a l’execució de cadascuna d’aquestes operacions de trasllat s’ha definit un procediment d’actuació que durarà unes quatre setmanes. Les dues setmanes anteriors al trasllat dels treballadors es farà el repartiment de caixes, instruccions i etiquetes identificatives; i les dues setmanes posteriors a la seva instal·lació a la Ciutat de la Justícia, els treballadors disposaran d’un servei d’acollida intensiva de suport a la seva tasca i gestió de les incidències que es puguin produir. 
 
El trasllat de l’arxiu territorial i central es portarà a terme una vegada hagi finalitzat el trasllat de l’arxiu de gestió, l’arxiu en tràmit, les pertinences personals i els material comú de totes les unitats, serveis o òrgans judicials.
 
80.000 metres lineals de documentació
 
El volum de documentació judicial a traslladar és 80.000 metres lineals. Pel que fa a les caixes, es traslladaran, en cada operació logística, una mitjana de 5.450 caixes entre documentació judicial, pertinences personals, material comú i equipament informàtic. Així, en el conjunt de les 29 operacions de trasllat, s’estima que es traslladaran un total de 158.050 caixes.
 
El nombre de treballadors traslladats durant els propers cinc mesos serà de 2.661 (no s’inclouen els cossos policials, el personal ja traslladat del partit judicial de l’Hospitalet ni els serveis centrals de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya). En concret, es traslladaran 667 treballadors durant el mes de maig, 761 el mes de juny, 269 el mes de juliol, 339 el mes de setembre i 625 el mes d’octubre. 
 
Cal recordar que ja hi va haver un primer trasllat a la nova Ciutat de la Justícia de tots els jutjats de l’Hospitalet, de manera que ja estan en funcionament 5 jutjats d’instrucció, 7 jutjats de primera instància i 1 Jutjat de Violència sobre la Dona a les noves dependències.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia