Direcció General de Comunicació

El Govern aprova els comptes de l'Institut Català de Finances de l'exercici 2007

query_builder   3 juny 2008 13:54

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els comptes de l'Institut Català de Finances de l'exercici 2007

 
  • L’ICF obté uns guanys de 700.000 euros i un balanç consolidat de 2.820 milions, un 25,4% més que l’any anterior
 
  • L’activitat de l’entitat s’ha incrementat en un 9% respecte al 2006 i supera els 1.000 milions d’euros d’activitat
 
  • ICF Equipaments consolida la seva activitat i ja ha lliurat un total de 122 escoles i centres de salut en tres anys
 
  • Continua la línia de millora del sanejament de l’entitat amb una reducció de l’índex de morositat del 0,6 % respecte al 2006
 
 
El Govern ha aprovat avui la memòria, el balanç i els comptes de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2007. L’ICF ha tancat l’exercici amb un resultat positiu de 700.000 euros i un balanç consolidat de 2.820 milions, un 25,4% més que l’any anterior. En aquest període l’entitat ha incrementat l’activitat un 9% respecte al 2006 fins a arribar als 1.060 milions d’euros. Aquest increment de l’activitat s’ha fet realitat alhora que s’ha mantingut la línia de millora del sanejament de l’entitat ja iniciada els darrers anys. L’índex de morositat s’ha situat en l’1,4%, sis dècimes per sota del registrat el 2006.
 
En els comptes aprovats avui pel Govern destaca l’activitat d’ICF Equipaments, que ha lliurat un total de 76 nous equipaments l’any 2007 –entre escoles i centres de salut- i la línia de finançament a llarg termini ICFcrèdit, que ha tancat el tercer tram esgotant els 250 milions d’euros posats a disposició de pimes i autònoms. Aquesta societat mercantil, creada l’any 2005 amb la finalitat de buscar el millor finançament per construir aquelles infraestructures que li encarregui el Govern, ha lliurat un total de 67 escoles i 9 centres de salut, amb una inversió de 276 milions d’euros. Així, en tres anys, s’han construït un total de 122 equipaments amb un pressupost de 1.021 milions d’euros.
 
Un total de 1.060 milions d’euros d’activitat
 
L’any 2007 l’ICF ha incrementat la seva activitat un 9% respecte al 2006, fins a un import total de 1.060 milions d’euros, 96 milions més que l’any anterior i supera per primera vegada els 1.000 milions d’euros d’activitat. Aquesta fita s’ha assolit al mateix temps que s’ha mantingut el sanejament de l’entitat, tot millorant la qualitat del risc. Així, i continuant amb la línia endegada els darrers anys, aquest exercici s’ha tornat a reduir l’índex de morositat fins a situar-lo en l’1,4%, inferior al del 2006, i lluny del 5,4% del 2004. Aquest 2007 també han disminuït els actius dubtosos fins a un 19%.
 
La cobertura de provisions i la ràtio de solvència, que s’han situat en el 149% i el 13,7%, respectivament, són altres indicadors que avalen la millora dels estats financers de l’Institut durant el passat exercici. Aquest 2007 també s’ha fet un esforç per capitalitzar l’entitat amb una aportació de 45 milions d’euros al fons patrimonial, fins a arribar als 307 milions, molt per sobre dels 97 milions amb els quals comptava el fons l’any 2003. 
 
 
Més ajudes per a les empreses
 
L’augment de l’activitat de l’ICF s’explica, en part, per la bona acceptació de l’oferta de productes dirigits a cobrir les necessitats de finançament de les empreses i de les polítiques del Govern. La línia de finançament a llarg termini ICFcrèdit ha tingut una bona acollida i, en tan sols cinc mesos, ha esgotat els 250 milions posats a disposició de les petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms aquest 2007. Així, s’han destinat 675 milions d’euros a aquesta línia des de la seva creació al setembre del 2005. En total ICFcrèdit ha finançat més de 9.300 operacions, principalment per a projectes d’inversió d’empreses joves de menys de deu treballadors i en sectors com la indústria, el comerç, el turisme i l’hostaleria. L’Institut també ha concedit préstecs –sindicats i bilaterals- per un import de 565 milions d’euros i ha formalitzat un total de 442 operacions. Els projectes de creixement i les operacions de línies conveniades, com ara Equipaments culturals, Equipaments Esportius, i projectes del sector audiovisual, entre altres, són els que han generat més operacions.
 
L’ICF també ha signat dues noves línies de préstecs amb l’objectiu d’innovar en l’oferta de productes dirigits especialment a cobrir les necessitats de finançament de les empreses: la Línia ICF-Copca per potenciar i facilitar les inversions de les pimes catalanes a l’estranger en el seu procés d’internacionalització; i la línia ICF-Cidem per finançar projectes d’R+D+I.
 
L’Institut, a través de la seva filial ICFHolding, ha mantingut la seva activitat d’inversió amb la participació en nous instruments de Capital Risc: Caixa Capital Pyme Innovación, Ingenia Capital, i Highgrowth Innovació. Així, els compromisos totals d'inversió han augmentat un 16,7% fins a 62,8 milions d'euros, amb un total de recursos dels instruments on participa de 334,7 milions d'euros. D'altra banda, cal destacar la creació de la Societat d’Inversió Cooperativa (SICOOP), destinada a la inversió i la generació de nous projectes de creixement d’entitats de l’economia cooperativa. Juntament amb l’ICFHolding, també formen part d’aquesta societat el Grup Clade, Caixa Catalunya, Caixa Manresa, Caixa Sabadell i els grups francesos Crédit Coopératif i Esfin/Ides. SICOOP és un projecte pioner a Catalunya i a Espanya, ja que és la primera ocasió en què el sector cooperatiu és l’objecte d’inversió d’una societat d’aquestes característiques, fruit del consens entre el sector públic i privat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia