Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   10 març 2009 13:51

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern aprova l’alteració parcial dels termes municipals de la Seu d’Urgell i de Montferrer i Castellbò
 
El Govern ha aprovat avui l’alteració parcial dels termes municipals de la Seu d’Urgell i de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) per tal que la urbanització del Balcó del Pirineu resti inclosa completament en el municipi de Montferrer i Castellbò i el polígon industrial s’inclogui en el municipi de la Seu d’Urgell. Ambdós ajuntaments han adoptat acords favorables per dur a terme aquesta alteració, que s’adequa a la realitat urbanística de la zona i comporta una major cohesió territorial del dos municipis.  
 
Concretament, el Govern ha aprovat la segregació de 2.169 metres quadrats de la Seu d’Urgell per a la seva agregació al municipi de Montferrer i Castellbò, i la correlativa segregació de 2.817 metres quadrats del municipi de Montferrer i Castellbò per a la seva agregació al de la Seu d’Urgell. Amb aquest acord es resol una disfunció territorial i es regulen els límits municipals amb una justificació d’ordre geogràfic, econòmic i administratiu.
 
El Departament de Governació i Administracions Públiques i els ajuntaments afectats marcaran els nous límits de conformitat amb el que estableix el decret que regula la constitució i la demarcació territorial del municipis, les entitats municipals descentralitzades i les mancomunitats de Catalunya.
 
 
El Govern aprova els estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts
 
El Govern ha aprovat avui els estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts amb l’objectiu de desenvolupar l’organització i el règim jurídic d’aquest l’organisme. El consell té per objecte assessorar el Govern sobre política cultural i organitzar les accions de suport i de promoció de la creació artística. Es tracta d’un organisme pioner al sud d’Europa, que comporta la incorporació dels sectors de la creació a les plataformes d’accés i participació en la cultura.
 
Els estatuts aprovats avui determinen que el consell és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia. S’adscriu al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, amb el qual articula les relacions per mitjà d’un contracte programa, que ha d’incloure la definició anual dels objectius a assolir, la previsió de resultats a obtenir i els instruments de seguiment, control i avaluació. Els estatuts també determinen que el president del consell sigui nomenat pel president de la Generalitat entre els membres del plenari, un cop hagi escoltat l’opinió d’aquest òrgan, i que aquest compti amb dues vicepresidències.
 
D’altra banda, els estatus contemplen que el director del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts sigui nomenat pel Govern a proposta del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, i d’acord amb el president del plenari. El director és la persona responsable màxima de la gestió ordinària del consell i té les funcions de dirigir, coordinar i supervisar tots els serveis del consell, dirigir el personal, i executar les directrius i les polítiques de l’organisme.
 
 
El Govern destina un milió d’euros a l’última fase de la restauració del castell de Castelldefels
 
El Govern invertirà un milió d’euros per completar la restauració del castell de Castelldefels, al Baix Llobregat. L’edifici és l’element arquitectònic més significatiu d’aquest municipi i està inscrit en el catàleg de monuments historicoartístics de Catalunya com a bé cultural d’interès nacional. En aquesta última fase de la restauració es reformaran els espais interiors de la planta baixa, els espais que falten de la primera planta, l’escala i l’accés a les plantes superiors, i la planta segona.
 
La inversió del Govern es farà en el període 2009-2011. Així, 500.000 euros els destinarà enguany i la resta, a parts iguals de 250.000 euros, el 2010 i el 2011. L’aportació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es formalitzarà per mitjà d’un conveni amb l’Ajuntament de Castelldefels.
 
L’edifici principal del conjunt del castell prové de les fortificacions de les èpoques medieval i moderna. És format per dos cossos diferenciats. El més antic és quadrat i comprèn dues torres, una de planta quadrada i una altra de circular. El conjunt del castell està bastit damunt de les restes del que en el seu dia va ser un poblat iber del segle III aC i posteriorment una vila romana. El conjunt està format per l’església de Santa Maria, aixecada l’any 967, enderrocada i tornada a aixecar sobre la mateixa base l’any 1100.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Josep Joan Moreso nou rector de la Universitat Pompeu Fabra
 
El Govern ha aprovat avui, a proposta del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, el nomenament de Josep Joan Moreso Mateos com a rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), després que sortís escollit en les darreres eleccions a la universitat.
 
Nascut a Tortosa l'any 1959, Josep Joan Moreso és catedràtic de Filosofia del Dret de la UPF des de l'any 2000 i rector d’aquesta universitat des del 30 de maig de 2005.
 
Ha estat vicerector de Professorat i de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior de la UPF (2001-2005), catedràtic de Filosofia del Dret a la Universitat de Girona (1996-2000), i professor titular de Filosofia del Dret a la UAB (1990-1996).
 
Ha publicat nombrosos llibres, entre els quals destaca Legal Indeterminacy and Constitucional Interpretations, i articles en revistes de prestigi com Ratio Iuris, Erkenntnis, Law and Philosophy, Crítica o la Revista Española de Derecho Constitucional, entre altres. També ha fet estades de recerca a la Universitat de Buenos Aires (1990), al Balliol College de la Universitat d'Oxford (1995) i a la Universitat de Gènova (2000). Com a professor visitant ha impartit classes a les universitats d'Alacant, Carlos III de Madrid, Gènova i Palerm. També ha dirigit un bon nombre de tesis doctorals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia